Πασχαλινά ΙΙ

Σήμερα μπορούμε να προετοιμάσουμε καλαθάκια για να βάλουμε τα πασχαλινά μας αυγά.
Ιδέα 1:
Μπορούμε να κατασκευάσουμε το καλαθάκι μας με χαρτοταινία. Παίρνουμε ένα μπωλάκι μιας χρήσεως και τυλίγουμε τον πάτο με αλουμινόχαρτο, για να μπορεί να ξεκαλουπώνει εύκολα. Τα παιδιά  μπορούν να το τύλιξουν με χαρτοταινία γύρω γύρω δυο με τρεις φορές και στην συνέχεια να ξεκαλουπώσουμε. Έπειτα παίρνουμε ένα κομμάτι εφημερίδας, το στρίβουμε γύρω γύρω, το τυλίγουμε με χαρτοταινία και με τον τρόπο αυτό φτιάχνουμε το χερούλι. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα το βάψουν με χρώμα της επιλογής τους, ρίχνοντας στην βαφή και λίγη ατλακόλ για να γίνει πιο σκληρό. Τέλος, ο καθένας διακοσμεί το καλαθάκι του όπως θέλει!

Ιδέα 2:
Μπορούμε να φτιάξουμε καλαθάκια με πηλό. Ανοίγουμε τον πηλό σε ένα μεγάλο φύλο και έπειτα τον τοποθετούμε πάνω σε καλούπι (μπορεί να είναι κουπάκι από γιαούρτι, από φέτα κλπ). Δεν ξεχνάμε να φτιάξουμε και ένα χερούλι, κόβοντας ένα κομμάτι από τον πηλό. Το αφήνουμε μια ημέρα να στεγνώσει. Βάφουμε και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.

Ιδέα 3:
Γύρω από ένα κομμάτι φελιζόλ, που έχουμε βάψει σε χρώμα της επιλογής μας, κολλάμε γλωσσοπίεστρα, μικρά η μεγάλα, κοντά ή και πιο αραιά (ανάλογα με την ποσότητα που διαθέτουμε, αλλά και το προσωπικό μας γούστο). Τα παιδιά μπορούν να το βάψουν με χρώματα της επιλογής τους και να το στολίσουν με διάφορες πασχαλινές φιγούρες.