Δημιουργία λογαριασμού μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από το γονέα ή κηδεμόνα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

  • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών.
  • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία από 29/09/21 έως και 8/10/21

Tα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
  • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

Α) Διάθεση – προμήθεια Self Test για μαθητές
Σας ενημερώνουμε ότι από Τετάρτη 8/9 έως και την Παρασκευή 17/9 θα διατίθενται από τα φαρμακεία δωρεάν 6 self test για τις 3 εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.

B ) Διενέργεια self test

Το self test διενεργείται στο σπίτι αποκλειστικά από το γονέα/κηδεμόνα

Γ) Υποχρεωτική δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα (self-testing.gov.gr).

Το αποτέλεσμα του Self Test θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει δηλωθεί στην σχετική πλατφόρμα (https://selft-testing.gov.gr/), με τη χρήση των κωδικών taxis net του κηδεμόνα,απ’ όπου και θα τυπώνεται  η σχετική Σχολική Κάρτα για COVID 19 που πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αντίστοιχο κωδικό του εγγράφου(εμφανίζεται αυτόματα στο επάνω μέρος μόνο όταν δηλωθεί το αποτέλεσμα).Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης μπορεί μετά τη δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα να συμπληρώνεται χειρόγραφη ενυπόγραφη βεβαίωση με τα στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στη σχολική κάρτα.

Δ) Προσέλευση στη σχολική μονάδα
Ειδικά τη Δευτέρα 13/9 οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν, έχοντας κάνει το self test και να επιδείξουν τη Σχολική Κάρτα για COVID 19.Το τεστ διενεργείται και δηλώνεται στην αντίστοιχη πλατφόρμα έως και 24 ώρες νωρίτερα από την ώρα προσέλευσης στο νηπιαγωγείο.
Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει οι μαθητές/τριες να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο επιδεικνύοντας το Σχολική Κάρτα για COVID 19  κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Υπενθύμιση: Η σχολική κάρτα με το αποτέλεσμα του self test θα πρέπει να παραμένει στην τσάντα των μαθητών όλη την εβδομάδα (ή μέχρι τη διενέργεια νέου self-test).

 

 

 

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά…

Αγαπητοί μας γονείς και παιδιά, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 αρχίζει η νέα σχολική χρονιά 2021-2022.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 π.μ στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικόςέλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα, δηλαδή την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.
Aπό 8/9/2021 έως 17/9/2021 μπορείτε να παραλάβετε 6 δωρεάν self test (για τις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων) από τα φαρμακεία.
Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής)είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργία και αισιοδοξία!