ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

Α) Διάθεση – προμήθεια Self Test για μαθητές
Σας ενημερώνουμε ότι από Τετάρτη 8/9 έως και την Παρασκευή 17/9 θα διατίθενται από τα φαρμακεία δωρεάν 6 self test για τις 3 εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.

B ) Διενέργεια self test

Το self test διενεργείται στο σπίτι αποκλειστικά από το γονέα/κηδεμόνα

Γ) Υποχρεωτική δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα (self-testing.gov.gr).

Το αποτέλεσμα του Self Test θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει δηλωθεί στην σχετική πλατφόρμα (https://selft-testing.gov.gr/), με τη χρήση των κωδικών taxis net του κηδεμόνα,απ’ όπου και θα τυπώνεται  η σχετική Σχολική Κάρτα για COVID 19 που πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αντίστοιχο κωδικό του εγγράφου(εμφανίζεται αυτόματα στο επάνω μέρος μόνο όταν δηλωθεί το αποτέλεσμα).Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης μπορεί μετά τη δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα να συμπληρώνεται χειρόγραφη ενυπόγραφη βεβαίωση με τα στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στη σχολική κάρτα.

Δ) Προσέλευση στη σχολική μονάδα
Ειδικά τη Δευτέρα 13/9 οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν, έχοντας κάνει το self test και να επιδείξουν τη Σχολική Κάρτα για COVID 19.Το τεστ διενεργείται και δηλώνεται στην αντίστοιχη πλατφόρμα έως και 24 ώρες νωρίτερα από την ώρα προσέλευσης στο νηπιαγωγείο.
Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει οι μαθητές/τριες να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο επιδεικνύοντας το Σχολική Κάρτα για COVID 19  κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Υπενθύμιση: Η σχολική κάρτα με το αποτέλεσμα του self test θα πρέπει να παραμένει στην τσάντα των μαθητών όλη την εβδομάδα (ή μέχρι τη διενέργεια νέου self-test).