Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2025

Εν όψει των Χριστουγέννων και μπαίνοντας στο γιορτινό κλίμα των ημερών, στολίσαμε το έλατό μας με λαμπερά στολίδια καθώς και τους τοίχους του σχολείου μας με τις χριστουγεννιάτικες εικαστικές μας δημιουργίες.

 

dentro IMG 20251219 142045 IMG 20251219 144912   IMG 20251219 152105 IMG 20251219 152857  IMG 20251219 144918  fatnh

 

Ακόμη, φτιάξαμε με μεγάλη επιτυχία τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κουλουράκια μας, τα οποία γευτήκαμε με ευχαρίστηση, ενώ επιπλέον μάθαμε και ψάλλαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

koyloyrakia

Με πολύ κέφι και πολλή χαρά ολοκληρώθηκε η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή μας στο χώρου του σχολείου μας με καλεσμένους όλους τους γονείς και κηδεμόνες μας σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο Δημοτικό Σχολείο!

giorth 2

 

Στο τέλος, βέβαια μας περίμενε και μια μεγάλη έκπληξη, αφού μας επισκέφτηκε ο Άγιος Βασίλης με δώρα και ευχές για καλές γιορτές!

 

Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία!

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου 2025

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία συζητήσαμε στην τάξη μας για τη διφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Παρακολουθήσαμε βίντεο για διάφορες μορφές αναπηρίας προκειμένου να ενημερωθούμε για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και προτείναμε λύσεις για την υπέρβαση αυτών.

Ακόμη, συμμετείχαμε σε δραστηριότητες με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της αποδοχής απέναντι σε άτομα με αναπηρίες. Συγκεκριμένα, ζωγραφίσαμε με πινέλα χρησιμοποιώντας το στόμα μας αντί για τα χέρια μας, μετακινηθήκαμε εντός της σχολικής μας τάξης προσπαθώντας να αποφυγουμε τα εμπόδια χωρίς να τα βλέπουμε με τα μάτια μας μιμούμενοι την μετακίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης, ενώ επιπλέον, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας μαθαίνοντας κάποιες λέξεις και φράσεις στη νοηματική γλώσσα, όπως για παράδειγμα “καλημέρα”, “τι κάνεις;” κ.ά.

3 Dec     3 Dec ii

Τέλος, φτιάξαμε μία αφίσα με τα μηνύματά μας για τα παιδιά με αναπηρία!

1768205925812