ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ

Σχολικό έτος 2023-2024(Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού)

Το Νηπιαγωγείο Κυλλήνης, σε συνεργασία το  Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Εργαστηρίου ΜΕΚΘΕΜΕ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με περισσότερα από 520 σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και  Λύκεια) από όλη τη χώρα και ένα από την Ίμβρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, του Δήμου Ιωαννιτών και άλλων Δήμων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης διοργάνωσε Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 13:00μ.μ. στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου μας παρουσία των γονέων, κηδεμόνων.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στόχοι της δράσης είναι οι μαθητές/τριες:

-να ορίζουν τη βία και τον εκφοβισμό

-να αναγνωρίζουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού και τις μορφές τους

-να κατανοούν τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού

-να αναφέρουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού

-να αξιολογούν θετικά το σπάσιμο της σιωπής σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού

-να χρησιμοποιούν ειρηνικές πρακτικές επίλυσης των συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, συζήτησαν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, φόρεσαν μάσκες που απεικόνιζαν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και αναπαράστησαν μορφές βίας με κάποιες κινήσεις, δημιούργησαν αφίσα με συνθήματα κατά της βίας και υπέρ της φιλίας.

Την ημέρα της δράσης (6 Μαρτίου 2024), στις 13:00, οι μαθητές/τριες είπαν συνθήματα κατά της βίας και κατόπιν έσπασαν ένα μπαλόνι που συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής. Στη συνέχεια σήκωσαν με το χέρι τους άλλο  μπαλόνι που κρατούσαν το οποίο έγραφε το σύνθημα <<Ναι στη φιλία>> και είπαν συνθήματα υπέρ της φιλίας.

Η αφίσα της Δράσης

ατμ020 

Εικόνες από τις δραστηριότητες μας

 

ζ   δ

 

ε  P1130658

βκ   

ι   θ    

P1130633

Για τη συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας στη δράση στάλθηκαν από τους διοργανωτές Αναμνηστικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

P1130882

Σχολικό έτος 2021-2022 (Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου)

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας webex με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κυρία Μαίρη Τσόγκα όπου μας παρουσίασε ένα αγαπημένο μας βιβλίο το <<Ένα αστέρι πέφτει, πέφτει>>.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ που την γνώρισαν και μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της και να τη ρωτήσουν και να λύσουν όποιες απορίες είχαν.

Τα παιδιά ζωγράφισαν ότι τους άρεσε από την ιστορία και στείλαμε τις ζωγραφιές μας στην κυρία Τσόγκα για να την ευχαριστήσουμε για το πολύτιμο, ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο που μας αφιέρωσε.

Κυρία Τσόγκα σας ευχαριστούμε πολύ!

Ένα αστέρι πέφτει, πέφτει

P1120479

-ΔΡΆΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΤΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 (ΚΠΕ ΜΟΛΑΩΝ)

Συμμετοχή του Κάστρου  Χλεμούτσι στην Επανάσταση του 1821

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΥΛΛΗΝΗ

– ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦ/ΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε ΚΑΙ Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Φορεσιά και Αρματωσιά στα χρόνια του 1821

ΑΡΜΑΤΩΣΙΑ – ΦΟΡΕΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ