Εκτύπωσέ το Σελίδα

Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2021-2022

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2020-2021

 • Tην Τετάρτη 2-6-2021 στον προαύλειο χώρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η «Έκθεση Κατασκευών και Πειραμάτων». Οι μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης και οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης παρουσίασαν τις εργασίες τους, τα πειράματά τους και τις κατασκευές τους με πολύ κέφι και αγάπη για τις θετικές επιστήμες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Δ/ντρια Βορείου Αιγαίου κα. Παπαδανιήλ Μαρία, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Θεοφανέλλης Τιμολέων, ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ Λέσβου κ. Ρούγγος Γεώργιος.
 • Την Παρασκευή 28/5/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση  του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης και  του Institut de Trempin Catalonia της Ισπανίας, προκειμένου να  συζητήσουν και να παρουσιάσουν τα κοινά στοιχεία σχετικά με τα Γεωπάρκα της περιοχής τους: το Γεωπάρκο της Λέσβου και το Orígens Geopark. Τη συνάντηση των σχολείων χαιρέτησε ο Διευθυντής του Μουσείου Α.Δ Σ. κος Ν Ζούρος και η εκπρόσωπος του Γεωπάρκου της Ισπανίας. Συντονίστρια της συνάντησης ήταν η κα Ντίνα Μπεντάνα.
 • Την Πέμπτη 1/4/2021, πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως ενημέρωση από τον Αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λέσβου και Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου κ. Πολυχρόνη Κανιμά για τους κινδύνους του διαδικτύου, τις ηλεκτρονικές απάτες και το cyber bullying. Στο τέλος ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν.
 • Την Τρίτη 30/3/2021, οι μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας ενημερώθηκαν εξ αποστάσεως από καθηγητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με τις δράσεις και τα μαθήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού τμήματος.
 • Την Τετάρτη 24/03 πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως στο σχολείο μας τιμητική εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στο πλαίσιο αυτό φωτίστηκαν όψεις της Επανάστασης του 1821 μέσω ιστορικής αφήγησης, κειμένων του Αγώνα και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αξιοποιήθηκε, επίσης, διαδραστικό ψηφιακό παιχνίδι γνώσεων για την Επανάσταση.
 • Την Τρίτη 23/03/2021, την 6η διδ. ώρα, πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβετικής Λέσβου με θέμα την Πυρασφάλεια.
 • Την Παρασκευή 19/02/2021 στις 10:00, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον καθητητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ζούρο για τους σεισμούς σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας ( Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου), μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές καθώς και άσκηση σεισμού.
 • Την Τρίτη 09/02/2021 την και ώρα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex.
 • Στις Πέμπτη 10/12/2020 ο κος Δίας Χαραλαμπόπουλος, καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+, ενημέρωσε τους μαθητές της Β Λυκείου, σχετικά με τις Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας, τις μελλοντικές προοπτικές τους και ακολούθησε συζήτηση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019-2020

 • Την Παρασκευή 26/06/2020 στις 20:00, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης για το 2020, στον Αύλειο Χώρο του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης.
 • Το σχολείο παραμένει στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων της UNESCO
 • 6/11/2019 Εγκρίθηκε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + με κωδικό 2019-1-ΕL01-KA229-062472_1 και τίτλο «Energy resourses for sustainability και συντονιστικό σχολείο το Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης.
 • 24/10/2019 Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι, στο πλαίσιο της ημέρας Φυσικών καταστροφών.
 • 19/11/2019 Η Α τάξη παρακολούθησε ημερίδα σχετική με την Κλιματική αλλαγή που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, το ΠΕΕΚΠΕ Αττικής, κορυφαίων Πανεπιστημιακών, των Κέντρων Εκπ/κής Εκπ/σης Αττικής.
 • 2/12/2019 Επίσκεψη στην έκθεση της Φιλοτεχνικής Εταιρείας στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
 • 4/12/2019 Συμμετοχή με ομάδα μαθητών της Α’ τάξης του σχολείου, σε ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα την Κλιματική αλλαγή.
 • 05/12/2019 Διοργάνωση τελική Ημερίδας για το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2: LIDO με θέμα «Υποστηρίζοντας την Ανάπτυξη Ηγετικών Ικανοτήτων των Εκπαιδευτικών»
 • 9/12/2019 Παρακολούθηση της παράστασης των ΑΣΤΕΓΩΝ «Ο Ορφέας στον Άδη»
 • 12/12/2019 Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παρακολούθηση διάλεξης με θέμα τη Κλιματική αλλαγή. Συμμετοχή σε δράσεις σχετικές με εναλλακτικές μορφές ενέργειας (πρότυπο ελαιοτριβείο, ηλιακός αποστακτήρας).
 • Συμμετοχή του σχολείου στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο», το οποίο  διοργάνωσαν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και η Association Europeenne des Enseignants (AEDE). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Teatro Toniolo της Βενετίας και μέρος μέρος 3000 μαθητές/τριες σχολείων της Ελλάδας και της Ιταλίας (250 σχολεία). Το σχολείο συμμετείχε στο συνέδριο με τη δράση, που έφερε τον τίτλο: “Από τη Χώρα των Εν στη Χώρα του Σήμερα”: Μία σύγχρονη Αναγέννηση της πλατωνικής φιλοσοφίας μέσα από τη “ματιά” των μαθητών, προκειμένου να αναδειχθεί η παιδευτική αξία των αρχαίων ελληνικών μύθων όχι τόσο στη σημασία που έχουν ή που μπορούν να πάρουν, αλλά κυρίως στο συναισθηματικό φορτίο που μεταφέρουν και στην καλλιέργεια της φαντασίας που προσφέρουν.
 • 16/12/2010 Επισκέφτηκαν το σχολείο μαθητές από σχολείο της Ιαπωνίας. Παρουσιάστηκαν τα κοινά προγράμματα των Γεωπάρκων και έγινε παρουσίαση της ιστορικής βιβλιοθήκης του σχολείου.
 • 18/12/2019 Ενημέρωση των μαθητών της Γ Λυκείου για το εξεταστικό σύστημα. από την κα Ευγενία Τοροσιάδου.
 • 11/1/2020 Συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τιμητικής εκδήλωσης για τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Καββαδία.
 • 26/1/2020 Τιμητική διάκριση από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για τη συμμετοχή του σχολείου σε δράσεις που διοργάνωσε το Μουσείου από κοινού με το Λύκειο Toyooka της Ιαπωνίας.
 • Φοιτητές του τμήματος Γεωγραφίας πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση στο σχολείο στα πλαίσια του μαθήματος Γενικής Διδακτικής, τη περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.
 • Φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση στο σχολείο το Μάιο 2020.
 • Τη περίοδο της καραντίνας το σχολείο εκτύπωσε προστατευτικές ασπίδες και τις διέθεσε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, σε Νοσοκομεία των Αθηνών, σε σχολεία της πόλης, στο Δήμο Μυτιλήνης και άλλους φορείς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017-2018

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 21/05/2018 και ώρα 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η Ημέρα Μαθηματικών. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εργασίες από τους μαθητές:

Αστρονομία και Μαθηματικά. Ταμβάκη Ανδρ.

Ο Ντόναλτ Ντακ στη Mathland. Ματοσσιάν Ντ. Κουτσκουδής Παν.

Μπιλιάρδο και Μαθηματικά. Ματοσσιάν Ντ. Κουτσκουδής Παν.

Γεωμετρία και κόμιξ. Σκαλοχωρίτου Γ.

Μουσική και Μαθηματικά. Σκαλοχωρίτου Γ. (Παρουσίαση: Ζαχαράκης Εμ).

Την ΤΡΙΤΗ 22/05/2018 και ώρα 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η  παρουσίαση των Ερευνητικών Εργασιών (Projects) και Πολιτιστικών Προγραμμάτων:  A. Eρευνητικές εργασίες (Projects)

«Η κόμη της Βερενίκης. Διεπιστημονική προσέγγιση της γένεσης του σύμπαντος και της εμφάνισης της ζωής. Η συνεισφορά της θεολογικής επιστήμης». Α΄ Λυκείου. Αθ. Καλαμάτας.

«Πρόσφυγες – Μετανάστες – Πολίτες του Κόσμου». Β΄ Λυκείου. Αθ. Καλαμάτας.

Αστρονομία για όλους. Α΄ Λυκείου. Ανδρ. Ταμβάκη.

Σχεδίαση – Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών και Εφαρμογών για Κινητές Συσκευές (tablets, smartphones) με το Λειτουργικό Σύστημα Android. Α΄ Λυκείου. Αντ. Νείρος.

Δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών για τα γεωπάρκα. Β΄ Λυκείου. Αντ. Νείρος.

Άσκηση και διατροφή. (Ισορροπημένη διατροφή, συμπληρώματα, αναβολικά). Β΄ Λυκείου. Ιακ. Μαστρογιάννης

Β. Πολιτιστικά Προγράμματα

Σαν παραμύθι ……… Μαθητές του Σχολείου μας απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων. Καλαμάτας Αθ., Ζερβού Μαρία, Τρούλος Αναστ.

Δρόμοι Λεσβιακής Ποίησης. Μακρυπούλιας Βας., Ταμβάκη Ανδρ.

Την  ΤΕΤΑΡΤΗ 23/05/2018 και ώρα 09.45 π.μ. – 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η παρουσίαση  Ομίλων –   Προγραμμάτων ERASMUS:Α. Όμιλοι

Ρομποτική και Περιβάλλον Αιβαλιώτης Δημ. Ταμβακέρας Βλ.

Όμιλος Εργαστηρίου. Ταμβακέρας Βλ.

Όμιλος Νοηματικής. Παρουσίαση τραγουδιού στη Νοηματική Γλώσσα. Σωτηρίου Σοφία

Όμιλος Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Ραδιοφωνίας. Δημιουργία μαθητικού περιοδικού και ραδιοφωνικών εκπομπών. Νείρος Αντ., Αναγνώστου Ιωάννης.

Αθλητικός Όμιλος. Μαστρογιάννης Ιακ. (H παρουσίασή του θα γίνει την Πέμπτη στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων).

Θεατρικός Όμιλος. Ματοσσιάν Ντικράν, Ζερβού Μαρία. [Η παράσταση θα λάβει χώρα στο θεατρικό εργαστήρι των Αστέγων στις 5 και 6 Ιουλίου 2018. (Από παιδιά που συμμετέχουν στον θεατρικό Όμιλο θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση της δίκης του τυράννου Θηραμένη.)

Β. Erasmus

Γεωπάρκα. Μουτζουρέλλη Ειρ.

STEAM. Ματοσσιάν Ντ.

Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 08:30 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σχολική γιορτή διά τήν ἐπέτειον τῆς 25ης Μαρτίου 1821.

Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός – Σχολείο – Κοινωνία«,  για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη μεταμόσχευση του μυελού των οστών και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Από την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν διάφορες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από μαθητές/τριες του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την 17η Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Τελετών του σχολείου μας.

Tην Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017,  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Σχολείου μαςεκδήλωση για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου καθώς και η απονομή των βραβείων και των αριστείων. Για τις ανάγκες της γιορτής, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης μας χορήγησε σπάνια φύλλα εφημερίδων της εποχής 1040-1944, που εκτηδόθηκαν στη Μυτιλήνη και οι οποίες εκτέθηκαν στην Αίθουσα Τελετών του σχολείου μας.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017,  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημέρωση για τους σεισμούς από την καθηγήτρια Φυσικής του σχολείου μας κ. Σωτηρίου Σοφία. Κατεβάστε την παρουσίαση από εδώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2016-2017

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017,  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκδήλωση για τα ΕΝΣΤΟΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΣΧΟΛΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ. Κατεβάστε το διαβιβαστικό από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου. Κατεβάστε την αφίσα της εκδήλωσης.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet «Include European Union Values – IncludeU» σε συνεργασία με το εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής , Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Τμήματος Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την Υπεύθυνη Επίκουρη Καθηγήτρια Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, Ημερίδα που είναι αφιερωμένη στο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 2016. Η Ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στην Πενταμελή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει θέμα: «ΦΥΣΗ – ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Στα ίχνη του Αριστοτέλη στη Λέσβο και η γένεση των Φυσικών Επιστημών». ΩΡΕΣ: Πρωί 11:00 – 01:00 & Απόγευμα: 18:30-21:00.

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016 και ώρα 08:15, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, εκδήλωση για το Πολυτεχνείο. Ομιλητές: κα. Σταματογιαννοπούλου Μ., καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής  Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου  και κ. Ψημίτης Μ., καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας.  Μαζί τους και μαζί με δέκα μαθητές όλων των τάξεων έγινε μία ζωντανή συζήτηση προσπαθώντας να   διερευνήσουμε αυτό που έγινε τις  μέρες του Πολυτεχνείου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015-2016

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, Εσπερίδα για τον Γιώργο Φαλέτα. Ομιλητές: Αριστείδης Καλάργαλης, Μαρία Ζαφειρίου, Αθανάσιος Καλαμάτας, Παναγιώτης Παρασκευαίδης, Κώστας Φαλέτας. Κατεβάστε το πρόγραμμα από εδώ.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2016 και ώρα 11:30, στο πλαίσιο του CMS Virtual Visit from Greece πραγματοποιήθηκε σύνδεση με την ομάδα επικοινωνίας του πειράματος CMS του CERN. Την συνάντηση παρακολούθησαν 50 περίπου μαθητές του Πειραματικού ΓΕ.Λ Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου, εκπαιδευτικοί καθώς και 10 περίπου μαθητές του ΓΕ.Λ Άντισσας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσω video conference από Έλληνες επιστήμονες του Cern και στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις για σχετικά θέματα με τη Φυσική Υψηλών Ενεργειών και την έρευνα που πραγματοποιείται στο πειραματικό κέντρο του Cern.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30, στο πλαίσιο εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης 1821 και της συμπλήρωσης των 195 χρόνων απ’ αυτήν, οργανώνει εκδήλωση μνήμης, με ομιλητή τον συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ και θέμα: «1821: Η δυναμική της Παλιγγενεσίας και οι αποδομητές της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης.

Την Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, από τις 18:30 μέχρι με τις 20:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, εκδήλωση – ενημέρωση για το Νέο Λύκειο από την Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης κα. Ευγενία Τοροσιάδου. Ακολούθησε η διανομή των ελέγχων, τους οποίους παρέλαβαν οι γονείς των μαθητών.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015· ώρα: 18:00, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Στράτου Παρασκευαΐδη, «Ο Φιλόλογος κι ο Φιλόσοφος. Διάλογοι και Μελέτες», και τα Εγκαίνια της Έκθεσης Σχολικού Βιβλίου από τη Δωρεά του αείμνηστου Γυμνασιάρχη Σταύρου Παρασκευαΐδη και των υιών αυτού Στρατή και Παναγιώτη, στην  ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Θα μιλήσουν οι: κα. ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, Φιλόλογος· κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, Φιλόλογος· κ. Α. Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Θεολόγος. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γ. ΔΙΓΙΔΙΚΗΣ, Φιλόλογος. Διάρκεια Έκθεσης Σχολικού Βιβλίου: 06 – 22 Δεκεμβρίου 2015· Ώρες λειτουργίας του Σχολείου.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «eTwinning – H Κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Πρεσβευτή eTwinning Βορείου Αιγαίου, κ. Νείρο Αντώνιο.

Tην Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκδήλωση για την Επέτειο Ιστορικής Μνήμης της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015, επισκέφτηκαν το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου, 18 φοιτητές του κολεγίου Lewis and Clark  των ΗΠΑ, συνοδευόμενοι από καθηγητή του κολεγίου τους και την Κουφοπούλου Σοφία, καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Michigan. Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και την Ιστορική βιβλιοθήκη του, ήλθαν σε επαφή με μαθητές και καθηγητές με τους οποίους αντήλλαξαν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς και για την τρέχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Οι εντυπώσεις τους από την επίσκεψη ήταν πολύ θετικές, εξαίροντας το ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο κλίμα που συνάντησαν καθώς και τη φιλικότητα των μαθητών του ΠΓΕΛ Μυτιλήνης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/ekdiloseis/

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων