Γενικό Λύκειο Κόνιτσας

Το Επίσημο Ιστολόγιο του Σχολείου

eTwinning

e twinning logo

Το ΓΕ.Λ. Κόνιτσας, στο πλαίσιο αδελφοποίησης και ανταλλαγής επισκέψεων με το Περιφερειακό Λύκειο Αγίου Λουκά, Κολοσσίου, Λεμεσού, Κύπρου συμμετέχει σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Learn it. Embrace it. Communicate it.” Το πρόγραμμα συντονίζει η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του Περιφερειακού Λυκείου Αγίου Λουκά, Κολοσσίου, Λεμεσού, Κύπρου κα Σκαπούλη Αγάθη και συμμετέχοντες είναι το σχολείο μας με υπεύθυνη την Δ/ντρια και Εκπ/κό Αγγλικής Γλώσσας κα Γιαννίτση Ειρήνη και συμμετέχουσα την Φιλόλογο κα Παπαλέξη Γεωργία. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το το Gymnazium, Skolska 2, Dubnica nad Vahom, της Σλοβακίας, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Andrea Vajdulakova. Στο πρόγραμμα συμμετέχει η Α’ τάξη Γενικού Λυκείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να επιτρέψει στους μαθητές να επικοινωνήσουν τον πολιτισμό τους χωρίς γλωσσικά εμπόδια. Οι μαθητές θα βρουν έναν σκοπό στη μάθηση και θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία της ενεργού εφαρμογής των γνώσεων του σχολείου τους για να επικοινωνήσουν τον πολιτισμό τους και να βοηθήσουν τους ομιλητές άλλων γλωσσών να τον γνωρίσουν και τελικά να τον υιοθετήσουν. Οι μαθητές θα εκτεθούν σε υλικό που διδάσκεται στο συνεργαζόμενο σχολείο τους από διάφορα μαθήματα και θα το προωθήσουν για να επικοινωνήσουν έναν νέο πολιτισμό εντός του σχολείου τους. Εκθέτοντας τους μαθητές στη πολιτιστική ποικιλομορφία ελπίζουμε να προετοιμάζουμε νέους ενήλικες με μια πραγματική κατανόηση του κόσμου, έτοιμους να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες.

1η διαδικτυακή συνάντηση

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των τριών σχολείων. Το υλικό που παρουσίασε το σχολείο μας επιμελήθηκε η μαθήτρια της Α’ τάξης Χρόνη Γεωργιάνα και είναι διαθέσιμο παρακάτω:



Λήψη αρχείου

2η διαδικτυακή συνάντηση

Η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 και είχε θέμα την “Τέχνη”.  Οι μαθητές παρουσίασαν διάφορες μορφές τέχνης της περιοχής τους π.χ. πέτρινα γεφύρια, γλυπτά, κέρινα ομοιώματα, γκραβούρες και πίνακες ζωγραφικής, Το υλικό που παρουσιάστηκε είναι το παρακάτω:

  1. “Πέτρινα Γεφύρια” από την Γκέλη Ραφαηλία
  2. “Θεόδωρος Παπαγιάννης” από τον Καλτσούνη Χρήστο
  3. “Παύλος Βρέλης” από την Κεφσερίδη Μαρίνα
  4. “Χριστόδουλος Γκαλτέμης” από τον Παπανικολάου Χρήστο
  5. “Παπακώστα Νίτσα” από την Οικονόμου Σοφία
  6. “Χουλιάρας Νίκος” από την Οικονόμου Σοφία

Οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες παρακάτω:

1 και 2.



Λήψη αρχείου

3.



Λήψη αρχείου

4.



Λήψη αρχείου

5.



Λήψη αρχείου

6.



Λήψη αρχείου

Την παρουσίαση των έργων έκαναν οι μαθητές Χρόνη Γεωργιάνα και Παπανικολάου Χρήστος.

3η διαδικτυακή συνάντηση

Στην τρίτη διαδικτυακή συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2023, παρουσιάστηκε η τοπική μουσική. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των μαθητών/τριών των εταίρων χωρών και έμαθαν για την παραδοσιακή μουσική τους και τα παραδοσιακά όργανα που χρησιμοποιούν. Στη συνέχεια, παρουσίασαν τα Ηπειρώτικα Μοιρολόγια και ένα σύγχρονο Γιαννιώτικο συγκρότημα “Villagers”, το οποίο συνδυάζει την παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική με την σύγχρονη. Οι παρουσιάσεις έγιναν από τους/τις μαθητές/τριες Μάλιακα Παύλο και  Χρόνη Γεωργιάνα αντίστοιχα.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

4η διαδικτυακή συνάντηση

Η τέταρτη διαδικτυακή συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στις 27 Φεβρουαρίου 2024, ήταν αφιερωμένη στην ενότητα της Λογοτεχνίας και της Ποίησης. Οι μαθητές παρουσίασαν λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα, στην γλώσσα γραφής και σε μετάφραση στην αγγλική, απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν την ανάλυσή τους. Τα ποιήματα που επιλέχτηκαν να παρουσιαστούν ήταν το “Όσο μπορείς” και “Προσευχή” του Κωνσταντίνου Καβάφη και το μελοποιημένο ποίημα του Μιχάλη Γκανά “Γυάλινα Γιάννενα”, την παρουσίαση του οποίου ανέλαβε οι μαθητές Παπανικολάου Χρήστος και Κεφσερίδη Μαρίνα. Την ομάδα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκπροσώπησαν οι μαθητές Παπανικολάου Χρήστος και Μότσιου Αγγελική.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

5η διαδικτυακή συνάντηση

Στην τελευταία συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2024, παρουσιάστηκε η Πανίδα και η Χλωρίδα των τριών χωρών. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν είδη ζώων που ζουν στην Κύπρο και στη Σλοβακία και φυτά που ευδοκιμούν στις παραπάνω χώρες. Αντίστοιχα οι μαθητές/τριες του σχολείου παρουσίασαν τη Χλωρίδα και την Πανίδα της Ηπείρου. Επιγραμματικά, στην πανίδα της περιοχής οι μαθητές Γεωργιάνα Χρόνη και Ανέστης Καβελίδης επέλεξαν να παρουσιάσουν την καφέ αρκούδα, το αγριοκάτσικο, την βρίδα, το λύκο και αμφίβια όπως οι σαύρες κ.α. Στη συνέχεια, οι μαθητές Χρήστος Παπανικολάου και Μαρίνα Κεφσερίδη παρουσίασαν την χλωρίδα της περιοχής και συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο κυκλάμινο, τα κόκκινα κρινάκια, την καλέντουλα, τον κρόκο.

Οι παρουσιάσεις των μαθητών/τριών είναι διαθέσιμες είναι παρακάτω



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

και στο κανάλι του σχολείου στο youtube στον παρακάτω σύνδεσμο

Fauna in our area

Φωτογραφίες από την τελευταία διαδικτυακή συνάντηση

εικόνα Viber 2024 05 10 13 06 38 825 censored

Αποτίμηση/Αξιολόγηση

Στο τέλος του project οι μαθητές/τριες αποτίμησαν τη δράση με τη χρήση του ψηφιακού εργαλείου mentimeter και αξιολόγησαν τη συμμετοχή τους, συμπληρώνοντας φόρμα αξιολόγησης, διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://rb.gy/rl5dck

Παρακάτω εμφανίζονται τα αποτελέσματα της έρευνας:

evaluation 1

evaluation 2

evaluation 3

evaluation 4

evaluation 5

ecaluation 6

evaluation 7

 

 

 

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

3/2/1970: Η ΕΟΚ διακόπτει τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας, μέχρις ότου αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα.

Φεβρουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων