Λύκειο Κόνιτσας

Το Επίσημο Ιστολόγιο του Σχολείου

ΥΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022

Ιούλ 202121Λήψη αρχείου

ΕΡΙΦΙΛΕΙΟ ΕΠΑΘΛΟ

Ιούλ 202121Λήψη αρχείου

Οδική Κυκλοφορία

Ιούλ 202121Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ 2021

Ιούλ 202120

Σας ενημερώνουμε ότι για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου για την Τριτοβάθμια ή/και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 21-07-2021 και την Τετάρτη 28-07-2021.Λήψη αρχείου

Συγχαρητήρια στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Ιούλ 202110

Η Δ/ντρια του ΓΕ.Λ. Κόνιτσας και οι Διδάσκοντες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 συγχαίρουν τους/τις υποψηφίους/ιες για τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία και τύχη στη ζωή τους.

 

Ερωτήματα σχετικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ιούλ 202110

Η ΕΒΕ προκύπτει  από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων στα μαθήματα κάθε επιστημονικού πεδίου –συνολικά τέσσερα– πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή, ο οποίος έχει οριστεί με την υπ. αρ. Φ.251/53234/Α5/23-05-2021 Υ.Α. του ΥΠΑΙΘΛήψη αρχείου

Κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, οι υποψήφιοι αυτόματα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής, δεν θα μπορούν να δηλώσουν τμήματα ΑΕΙ εάν έχουν επίδοση κάτω από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του τμήματος.

Καλό είναι να δηλώσουν όλα τα τμήματα τα οποία τους επιτρέπει το σύστημα. Ο λόγος είναι ότι μπορεί ένας υποψήφιος να έχει περάσει την ΕΒΕ ενός τμήματος, ωστόσο να καλυφθούν οι θέσεις του από άλλους υποψηφίους με υψηλότερη βαθμολογία. Άρα οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει το σύστημα.

Πηγή: https://www.esos.gr/arthra/73660/symplirose-exypna-mihanografiko-soy

Μηχανογραφικά Δελτία-Σχολές-Επιλογές

Ιούλ 202110

Για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου απαιτείται προσεκτική μελέτη όλων των τμημάτων που εντάσσονται στο επιστημονικό σας πεδίο.

Ακολουθούν τμήματα που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν:

1. Βιοτεχνολογίας (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως Γεωπόνος. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση επιστημόνων στον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο της βιοτεχνολογίας. Ως αυριανοί απόφοιτοι, θα είναι σε θέση να δραστηριοποιηθούν επιστημονικά και ερευνητικά σε πεδία σχετικά με την γονιδιωματική, τη διαχείριση του γενετικού υλικού, την κυτταρική μηχανική, τη νανοτεχνολογία, τους βιοαισθητήρες, τη φαρμακευτική βιοτεχνολογία κ.ο.κ. και όχι φυσικά αποκλειστικά και μόνο στον πρωτογενή τομέα ή στην αγροτική παραγωγή με την παραδοσιακή έννοια του γεωπόνου.

2. Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΔΙΠΑΕ): Ένα τμήμα το οποίο υπηρετεί ένα πεδίο επίσης δυναμικά αναπτυσσόμενο, και το οποίο -εν μέσω πανδημίας-, ανέδειξε ακόμη περισσότερο τη δυναμική και τη σπουδαιότητα του κλάδου όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη. Η Διοίκηση Logistics είναι η διαδικασία του σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου της αποτελεσματικής ροής και αποθήκευσης προϊόντων, υπηρεσιών από την αρχική παραγγελία μέχρι την τελική παράδοση. Το γνωστικό αντικείμενο της Εφοδιαστικής Διοίκησης (Logistics Management) και ευρύτερα της Διοίκησης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management) βρίσκει δεκάδες εφαρμογές σε πολλά πεδία (Υγεία, Στρατός, Ναυτιλία κ.λπ.) ενώ το επάγγελμα του στελέχους logistics συμπεριλαμβάνεται στα επαγγέλματα με την υψηλή ζήτηση και οι προοπτικές απασχόλησης των πτυχιούχων και για τον Ελληνικό χώρο προδιαγράφονται θετικές και ο απόφοιτος λογίζεται ως Στέλεχος Logistics.

3. Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων): Πέραν από τις παραδοσιακές ειδικότητες των Μηχανικών, συναντούμε στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολυτεχνικά τμήματα με μια πιο στοχευμένη αποστολή και εμβάθυνση όπως το συγκεκριμένο. Ο απόφοιτος του τμήματος, λογίζεται ως Μηχανικός Τεχνολογίας Υλικών. Το πρόγραμμα σπουδών εστιάζει στην κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, να ερευνούν και να απασχολούνται στους τομείς των μοριακών υλικών, των βιοϋλικών και των μικρο- και νανο-φασικών υλικών δίνοντας βέβαια ιδιαίτερη έμφαση στη Χημική Μηχανική.

4. Ψηφιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς): Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως Πληροφορικός. Το τμήμα δίνει έμφαση στις σύγχρονες ενσύρματες και ασύρματες ευρυζωνικές τεχνολογίες για το διαδίκτυο και άλλες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως e-learning, e-health, e-business και e-goverment και καλύπτει δύο σημαντικούς κλάδους της Ψηφιακής Οικονομίας και της Κοινωνίας της Γνώσης: τον κλάδο των Δικτυοκεντρικών Συστημάτων και Υπηρεσιών και τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων. Είναι καταλυτική εξάλλου η συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση συστημάτων σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας που πλέον υπεισέρχεται ιδιαίτερα δυναμικά και στη χώρα μας.

6. Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Το τμήμα εστιάζει στους τομείς των Εφαρμοσμένων Γλωσσών και της Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας με έμφαση σε θέματα παιδαγωγικής, οργάνωσης και διοίκησης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πως κατά τη φοίτηση στο τμήμα, προβλέπεται η εκμάθηση 2 σχετικά ιδιαίτερων γλωσσών ανάμεσα από τις διαθέσιμες προσφερόμενες (κινεζική, αραβική, ισπανική, ιαπωνική).

7. Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Το διεπιστημονικό αυτό πρόγραμμα σπουδών συνθέτει την κατάρτιση σε θέματα πολιτισμού με την εκπαίδευση σε εφαρμοσμένα πεδία πολιτισμικής παραγωγής. Πεδία όπως καλλιτεχνική παραγωγή, event management, οργάνωση – διοίκηση και στελέχωση μουσείων, πολιτιστικών οργανισμών, φεστιβάλ, σχεδιασμός πολιτιστικών -και όχι μόνο- αγαθών και προϊόντων από τα video games ως τα οικιακά περιβάλλοντα είναι στο φάσμα των εργασιακών και επαγγελματικών δυνατοτήτων των αποφοίτων. Εύλογα, διδάσκονται μαθήματα όπως πολιτισμική θεωρία και ιστορία, τεχνολογία και δημιουργική παιδαγωγική, ψηφιακός πολιτισμός και εικονική πραγματικότητα, παιγνίδια, σχεδιασμός, εικαστικές και αναπαραστατικές τέχνες, οπτική κουλτούρα, οπτικοακουστικά μέσα, δημιουργική γραφή κ.ά.

8. Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Το εν λόγω τμήμα, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα που εφοδιάζουν με γνώσεις όσους σπουδαστές ενδιαφέρονται για τον βασικό αυτόν πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, επικεντρώνεται σημαντικά σε θέματα διοίκησης και οικονομίας του Τουρισμού. Αποσκοπεί στην προετοιμασία στελεχών που θα καλύψουν σχετικές ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας για τη διαμόρφωση στρατηγικών τουρισμού, καθώς και για την υλοποίηση θεμάτων διαχείρισης και πολιτικής της τουριστικής ανάπτυξης. Παράλληλα, οι απόφοιτοι μπορούν να δραστηριοποιηθούν στη διοίκηση, προβολή και προώθηση τουριστικών επιχειρήσεων και την παραγωγή και διανομή τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

9. Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) – Ναυτιλιακών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Αναμφίβολα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την κραταιά θέση της ελληνικής ναυτιλίας στο παγκόσμιο στερέωμα και φυσικά τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που μπορεί να προσφέρει ο κλάδος. Με πλήθος αντικειμένων όπως Ναυτιλιακά Οικονομικά, Διεθνή Οικονομικά, Μεταφορές, Ναυτιλιακά Logistics κ.λπ., τα συγκεκριμένα τμήματα προετοιμάζουν στελέχη και επιστήμονες ικανούς να επανδρώσουν πλήθος θέσεων στα οικονομικο-διοικητικά πεδία της Ναυτιλίας, αποτελώντας μια στοχευμένη επιλογή για όσους προσβλέπουν σε μια καριέρα σε ένα βασικό πυλώνα της Παγκόσμιας Οικονομίας.

10. Γεωγραφίας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Το συγκεκριμένο τμήμα και γενικότερα η επιστήμη της Γεωγραφίας σε πολλούς μαθητές έχει ταυτιστεί αποκλειστικά με την εκπαίδευση. Ωστόσο, ο απόφοιτος ενός προγράμματος σπουδών Γεωγραφίας, ασχολείται με αρκετά και διαφορετικά αντικείμενα. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια γεωγραφικών εφαρμογών μελετώνται οι φυσικές διεργασίες και οι επιπτώσεις τους στο τοπίο και τον άνθρωπο, με τη χρήση διαστημικών εικόνων παρακολουθούνται τα φυσικά φαινόμενα και γίνονται μελέτες πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών. Από την άλλη, η γεωπληροφορική βρίσκει εφαρμογές στη χωροθέτηση, το σχεδιασμό, την ανάπτυξη μοντέλων για την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής. Επίσης δεν είναι σπάνια η ερευνητική ενασχόληση με την πρόληψη και αξιοποίηση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τη διαχείριση αποβλήτων τροφίμων, την αξιολόγηση των δημογραφικών μεταβολών, την κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό κ.ά.

Πηγή: https://www.alfavita.gr/panellinies/353140_mihanografiko-2021-10-tmimata-poy-prepei-na-gnorizeis-prin-kaneis-mihanografiko

Μηχανογραφικά Δελτία-Επιλογές σχολών στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες

Ιούλ 202110

1ο επιστημονικό πεδίο, Ανθρωπιστικών Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών

Φιλοσοφίας Ιωάννινων (μόρια 2020: 8650) και Πάτρας (μόρια 2020: 9925), Ιστορίας Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (μόρια 2020: 8625), Ιστορίας & Εθνολογίας (μόρια 2020: 7725), Ιστορίας Κέρκυρας (μόρια 2020: 7475): Μια από τις βασικές επιλογές των υποψηφίων του πεδίου είναι ο κλάδος και το επάγγελμα του φιλολόγου. Τα προαναφερθέντα τμήματα (και όχι μόνο) δίνουν στους αποφοίτους τη δυνατότητα ένταξης (για την εκπαίδευση) στον κλάδο ΠΕ02 Φιλολόγων. Υφίστανται διαφορές συγκριτικά με τα παραδοσιακά Φιλολογικά τμήματα, ωστόσο έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των φιλολογικών τμημάτων τόσο για το δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα

2ο επιστημονικό πεδίο, Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών

Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης (μόρια 2020: 4925). Το συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε όσους σπουδαστές επιλέξουν την κατεύθυνση Χρηματοοικονομικής Μηχανικής κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τους παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και συνεπώς τη δυνατότητα να εργαστούν και ως οικονομολόγοι – λογιστές ενώ παράλληλα καλλιεργεί σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες οικονομικοδιοικητικής φύσεως.

3ο επιστημονικό πεδίο Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας

Αγροτικής Ανάπτυξης (μόρια 2020: 3825). Σε ένα επιστημονικό πεδίο όπου κυριαρχούν κλασικά τμήματα υγείας όπως Ιατρική, Οδοντιατρική κ.λπ., το συγκεκριμένο τμήμα, που είναι κοινό και στο 3ο και στο 2ο επιστημονικό πεδίο και παρά το γεγονός πως η ονομασία του δεν παραπέμπει στον κλάδο της γεωπονίας, δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να σταδιοδρομήσει στην επιστήμη της γεωπονίας  και να δραστηριοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα συνδυάζοντας πέρα από γνώσεις γεωπονίας και ένα ευρύτερα διεπιστημονικό υπόβαθρο. Βέβαια, με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής το συγκεκριμένο τμήμα όπως και το τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, εκ των πραγμάτων θα διαμορφώσει υψηλότερη βάση εισαγωγής.

4ο επιστημονικό πεδίο Οικονομίας & Πληροφορικής

Διοίκησης Οργανισμών, Μαρκετινγκ & Τουρισμού (μόρια 2020: 10750). Ένα τμήμα στη Θεσσαλονίκη το οποίο παρέχει ένα αρκετά διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών συνδυάζοντας 3 κομβικά πεδία που έχουν να κάνουν με το management, το marketing ΚΑΙ τις τουριστικές σπουδές. Σημειωτέο πως μπορεί να το δηλώσει και να εισαχθεί κάποιος στο τμήμα που δεν δήλωσε και κάποια ξένη γλώσσα ως ειδικό μάθημα όπως τα λοιπά τμήματα που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό!

Προσοχή: Η βάση για την εισαγωγή των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 θα καθοριστεί από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η οποία είναι το γινόμενο του Μέσου Όρου των βαθμολογιών όλων των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο επί του συντελεστή που έχει καθορίσει το κάθε Πανεπιστημιακό τμήμα. 

Μηχανογραφικά Δελτία-Προτάσεις-Σχολές

Ιούλ 202110

9 τμήματα με χαμηλά μόρια για το μηχανογραφικό των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις 2021

 

Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Χίος Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Χίος Πανεπιστήμιο Αιγίου  

Μένοντας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη Χίο, συνεχίζουμε με το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης, το οποίο μέσα από καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών εφοπλίζει τους σπουδαστές του με γνώσεις στην Οικονομία, στη Διοίκηση αλλά και με την σκέψη ενός Μηχανικού, προετοιμάζοντας τους ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών επιλογών.

Παράλληλα έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Οικονομολόγου ενώ με πρόσφατα αποφασίστηκε και η ένταξη του ς στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τ.Ε.Ε.(Αναμένεται Π.Δ. για την απόδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων).

Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  

Το μοναδικό τμήμα Επιστήμης Υλικών που έχει στον τίτλο του τη λέξη ‘Μηχανικός’, και αυτό μεταφράζεται πως στα μαθήματα συναντάμε εφαρμογές Χημείας, Φυσικής και Μηχανικής, με σκοπό την σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων Υλικών. Βέβαια κρύβει και κάτι ακόμη. Οι απόφοιτοι λοιπόν εγγράφονται στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τ.Ε.Ε., και αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα Χημικού Μηχανικού.

Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Χάνια, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη) 

Και στα τρία τμήματα συναντάμε μαθήματα που αφορούν την σχεδίαση, τον έλεγχο και την παραγωγή προϊόντων που συνδυάζονται με γνώσεις στην Οικονομία και στην Διοίκηση. Ο ‘κρυφός Άσσος’ ωστόσο είναι η δυνατότητα εγγραφής στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τ.Ε.Ε., ως Μηχανολόγοι Μηχανικοί. (Ισχύει για τα τμήματα Χανίων και Ξάνθης, για το τμήμα Θεσσαλονίκης δεν είναι γνωστό προς το παρόν κάτι αντίστοιχο).

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Σάμος Πανεπιστήμιο Αιγαίου  

Στο Ανατολικό Αιγαίο, στο νησί της Σάμου, εδρεύει το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Θα μπορούσαμε να προσάψουμε τον χαρακτηρισμό «διαμάντι». Καλύπτει λοιπόν συνδυαστικά τα αντικείμενα της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής δίνοντας την δυνατότητα στους πτυχιούχος να σταδιοδρομήσουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιλογών στην σύγχρονη ψηφιακή αγορά. Πολλοί επίσης δεν γνωρίζουν πως πρόκειται για Πολυτεχνικό τμήμα που παρέχει τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού (εγγραφή στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τ.Ε.Ε.).

Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Σάμος Πανεπιστήμιο Αιγαίου 

Στη Σάμο επίσης συναντάμε και το τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, το οποίο προετοιμάζει τους σπουδαστές του για αντικείμενα αιχμής της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και Οικονομίας όπως είναι η ανάλυση δεδομένων, η αναλογιστική κ.ά. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπουμε την δυνατότητα εργασίας ως Οικονομολόγοι μιας και οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Οικονομικό
Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ορεστιάδα Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 

Στην ακριτική περιοχή της Ορεστιάδας εδρεύει το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η ονομασία του ίσως μπερδεύει αρκετούς, ωστόσο πρόκειται για ένα τμήμα με επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής ενώ παράλληλα εφοδιάζει τους σπουδαστές με γνώσεις επιχειρηματικότητας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σταδιοδρομίας και σε τομείς όπως είναι η βιοοικονομία, το  marketing αγροτικών προϊόντων κ.ά.

Τμήματα Μαθηματικών (Μαθηματικό Σάμος, Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Ηράκλειο Κρήτη) 

Οι λάτρεις των μαθηματικών, που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μία καριέρα σχετιζόμενη με τα μαθηματικά αλλά και να αναζητήσουν ευκαιρίες σε άλλους κλάδους μέσω μεταπτυχιακών σπουδών, μπορούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα ακόμη και αν δεν γράψουν πολύ καλά στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς υπάρχουν τα τμήματα της Σάμου και του Ηρακλείου που παραδοσιακά έχουν πολύ χαμηλές βάσεις.

Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού 

Από τη μία η ενασχόληση σε οργανισμούς που σχετίζονται με τον αθλητισμό σε θέσεις Διοίκησης ή Marketing και από την άλλη η δυνατότητα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και επιλογή μαθημάτων να εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, δημιουργούν ένα ελκυστικό συνδυασμό για σπουδές σε έναν κλάδο αναπτυσσόμενο για τη χώρα μας αλλά και ιδιαίτερα ανεπτυγμένο για τις χώρες του εξωτερικού.

Πηγή: https://www.alfavita.gr/panellinies/353296_mihanografiko-2021-9-exypnes-epiloges-me-hamila-moria

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Ιούλ 202110

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Βήμα πρώτο:

Επιλέγεις και εκτυπώνεις το επιστημονικό πεδίο που σε ενδιαφέρει.

Βήμα δεύτερο:

Σε κάθε Πεδίο χαρακτηρίζεις τις σχολές επιλογής σου με τα γράμματα:

Α: για τις Σχολές που σε ενδιαφέρουν πρωταρχικά

Β: για τις Σχολές που σε ενδιαφέρουν λιγότερο

Γ: για τις Σχολές που δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο.

Βήμα τρίτο:

• Ιεραρχείς αριθμητικά (με 1, 2, 3…κλπ) τις σχολές της κατηγορίας Α από άποψη
ενδιαφέροντος και προτίμησης πχ Α1, Α2, ….Α10. Προσοχή όμως να υπάρχει
αριθμητική συνέχεια.

• Όταν τελειώσεις με τα τμήματα της κατηγορίας Α προχωράς στην κατηγορία Β και
κάνεις το ίδιο συνεχίζοντας, όμως, με τον αριθμητικό δείκτη που σταμάτησες προηγούμενα πχ Β11,…Β22, τέλος συνεχίζεις και στην κατηγορία Γ πχ Γ23…κλπ.

Βήμα τέταρτο:

Αν τώρα διαγράψεις τα γράμματα Α, Β, Γ, οι αριθμοί που παραμένουν δηλώνουν τη σειρά προτίμησης των σχολών επιλογής σου.

Μεταφορά στο Ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό

Τέλος, συμπληρώνεις ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό σου, μεταφέροντας με πολλή προσοχή τη σειρά προτίμησης των σχολών που καθόρισες στο προαναφερθέν τέταρτο βήμα. Έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις προσωρινά το μηχανογραφικό σου και να το επεξεργαστείς όσες φορές επιθυμείς. Η οριστικοποίηση, ωστόσο, επιβάλλεται να γίνει εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Μ.Δ. https://exams.it.minedu.gov.gr/ δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί.

Πηγή: https://www.esos.gr/arthra/73660/symplirose-exypna-mihanografiko-soy

« Παλιότερα άρθρα

Σαν σήμερα

  1. 23/07/776 π.Χ: Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στην Ολυμπία.

Ιούλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων