Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά προγράμματα, Περιβαλλοντικές

Στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Το πρωί της Πέμπτης 23-5-2024, στο Αμφιθέατρο «Ιάκωβος Ψαρράς» του 1ου Γυμνασίου Νάξου, έγινε παρουσίαση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Νάξου στους/στις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Νάξου και στη συνέχεια του 1ου Γυμνασίου Νάξου. Η εκπαιδευτικός κα Νεκταρία Μουτσοπούλου πραγματοποίησε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση και απάντησε σε ερωτήματα  των παιδιών των δύο Γυμνασίων για όλο το πλαίσιο σπουδών στα Εσπερινά Λύκεια.

20240614 075702 censored

Στη συνέχεια η κα Σοφία Κρητικού  στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης μας για την κλιματική αλλαγή, παρουσίασε στους/στις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του  1ου Γυμνασίου Νάξου την εργασία του σχολείου μας «Πλαστικά-Περιβάλλον και Κλίμα».

Ευχαριστούμε :

  • Τους/τις εκπαιδευτικούς  και την Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νάξου κ. Ειρήνη Μπαρδάνη για τη συνεργασία
  • Τους/τις εκπαιδευτικούς  και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Νάξου κ. Μανώλη Μαργαρίτη  για τη συνεργασία τους και την θερμή φιλοξενία στο σχολείο τους.
Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά προγράμματα, Περιβαλλοντικές

Στο Γυμνάσιο Βίβλου

Την Τετάρτη 22-5-2024, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Βίβλου, έγινε παρουσίαση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Νάξου στους/στις μαθητές/τριες του Γυμνασίου Βίβλου. Η εκπαιδευτικός κα Νεκταρία Μουτσοπούλου πραγματοποίησε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση και απάντησε σε ερωτήματα  των παιδιών της  Γ’ τάξης για όλο το πλαίσιο σπουδών στα Εσπερινά Λύκεια.

IMG 8b68b56f18fe0675ddc0d519375e765a V censored IMG 069f199969961a397b8208e8362bdb0a V

Στη συνέχεια η κα Σοφία Κρητικού  στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης μας για την κλιματική αλλαγή, παρουσίασε στα παιδιά την εργασία του σχολείου μας «Πλαστικά-Περιβάλλον και Κλίμα». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για το θέμα.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Γυμνασίου Βίβλου, κα  Μαρία Αξαοπούλου καθώς και τους/τις  εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία και την θερμή φιλοξενία στο σχολείο τους.

Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά προγράμματα, Περιβαλλοντικές

Ενεργούμε για το περιβάλλον

ΑΦΙΣΑ2

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας σε περιβαλλοντικά θέματα κατά το τρέχων σχολικό έτος πραγματοποιούμε στο σχολείο μας τα εξής προγράμματα:

Α)Πρόγραμμα «Ενεργώ για την Κλιματική Κρίση»

Σε αυτό το πρόγραμμα η εκπαιδευτική ομάδα των εκπαιδευτικών Σοφία Κρητικού, Νικόλαο Νανούρη και Πέτρο Κουτρούλη, με τους/τις μαθητές/τριες όλου του σχολείου εστίασαν και επιμορφώθηκαν για  θέματα που συνδέονται με την κλιματική κρίση.  Για το λόγο αυτό συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Λαμπράκη με τίτλο: «Ενεργώ για τον πλανήτη».

ενεργω για τον πλανητη

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι μαθητές ερεύνησαν και ενημερώθηκαν  αναλυτικότερα για την κλιματική κρίση προσεγγίζοντάς την ως ενεργοί πολίτες και μέσα από την οπτική των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας.

IMG 20231219 191925 IMG 20240402 202639

Ανακάλυψαν και μελέτησαν τις συνέπειές της κρίσης αυτής σε παγκόσμιο, σε εθνικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο και φυσικά για τις αιτίες της και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να δραστηριοποιηθούμε για την ανατροπή της ραγδαία εξελισσόμενης κατάστασης ή έστω να προσαρμοστούμε σε κάποια νέα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση να μετριάσουμε τη ζημιά.

IMG 20240402 203236 IMG 20240402 202611

Β) Πρόγραμμα «Λιγότερο πλαστικό για ένα καλύτερο αύριο»

Πραγματοποιήσαμε αυτό το πρόγραμμα με αφορμή τον διαγωνισμό «Zero Plastic» του ΚΕΠΕΑ Σύρου, θέλοντας να ερευνήσουμε τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν στο περιβάλλον τα πλαστικά απορρίμματα και ειδικότερα του προβλήματος που δημιουργεί η αύξηση των πλαστικών απορριμμάτων στην κλιματική αλλαγή.  Στο πλαίσιο αυτό, με κύριο στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικών, έγινε επιμόρφωση των μαθητών/τριων για το θέμα,  από την παιδαγωγική ομάδα.

afisa kepea  ΑΦΙΣΑ

Γ) Δίνουμε το σύνθημα στα άλλα σχολεία

Στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων ξεκίνησε από φέτος η δημιουργία ‘πράσινης γωνιάς’ σε κεντρικό σημείο του σχολικού κτιρίου. Φτιάχτηκε κάδος συγκέντρωσης πλαστικών απορριμμάτων, από ανακυκλωμένα υλικά, φιλοτεχνήθηκαν αφίσες και συνθήματα.

IMG 20240403 205748 IMG 20240410 214540 IMG 20240417 185920 IMG 20240521 165901

Δημιουργήθηκε πόστερ της δράσης μας με θέμα « Πλαστικά και κλιματική κρίση» το οποίο παρουσιάστηκε στη μαθητική διαδικτυακή μαθητική εκδήλωση που οργάνωσε το Ίδρυμα Λαμπράκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενεργώ για τον πλανήτη».

ποστερ

Δημιουργήθηκε η παρουσίαση «Λιγότερο πλαστικό για ένα καλύτερο αύριο» στην οποία προβάλλονται τα προβλήματα που προκύπτουν από τα πλαστικά απορρίμματα. Στόχος μας είναι η παρουσίαση να παρουσιαστεί στα σχολεία του νησιού προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Λαμπράκη για τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού και παιδαγωγικού υλικού για τις ανάγκες του προγράμματος «Ενεργώ για τον πλανήτη».