Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά προγράμματα

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Τη Δευτέρα 3-6-2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Νάξου ‘Μανώλης Γλέζος’  έγινε παρουσίαση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Νάξου στους/στις μαθητές/τριες του Β’ κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νάξου. Η εκπαιδευτικός κα Νεκταρία Μουτσοπούλου πραγματοποίησε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση και απάντησε σε ερωτήματα  των φοιτούντων στο ΣΔΕ,  για όλο το πλαίσιο σπουδών στα Εσπερινά Λύκεια.

IMG 20240603 195957

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον Διευθυντή των ΣΔΕ Νάξου-Σύρου- Θήρας, κ. Γεώργιο Στεφάνου και τον υπεύθυνο του ΣΔΕ Νάξου κ. Στέλιο Μαργαρίτη.

Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά προγράμματα, Περιβαλλοντικές

Στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Το πρωί της Πέμπτης 23-5-2024, στο Αμφιθέατρο «Ιάκωβος Ψαρράς» του 1ου Γυμνασίου Νάξου, έγινε παρουσίαση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Νάξου στους/στις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Νάξου και στη συνέχεια του 1ου Γυμνασίου Νάξου. Η εκπαιδευτικός κα Νεκταρία Μουτσοπούλου πραγματοποίησε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση και απάντησε σε ερωτήματα  των παιδιών των δύο Γυμνασίων για όλο το πλαίσιο σπουδών στα Εσπερινά Λύκεια.

20240614 075702 censored

Στη συνέχεια η κα Σοφία Κρητικού  στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης μας για την κλιματική αλλαγή, παρουσίασε στους/στις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του  1ου Γυμνασίου Νάξου την εργασία του σχολείου μας «Πλαστικά-Περιβάλλον και Κλίμα».

Ευχαριστούμε :

  • Τους/τις εκπαιδευτικούς  και την Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νάξου κ. Ειρήνη Μπαρδάνη για τη συνεργασία
  • Τους/τις εκπαιδευτικούς  και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Νάξου κ. Μανώλη Μαργαρίτη  για τη συνεργασία τους και την θερμή φιλοξενία στο σχολείο τους.
Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά προγράμματα, Περιβαλλοντικές

Στο Γυμνάσιο Βίβλου

Την Τετάρτη 22-5-2024, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Βίβλου, έγινε παρουσίαση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Νάξου στους/στις μαθητές/τριες του Γυμνασίου Βίβλου. Η εκπαιδευτικός κα Νεκταρία Μουτσοπούλου πραγματοποίησε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση και απάντησε σε ερωτήματα  των παιδιών της  Γ’ τάξης για όλο το πλαίσιο σπουδών στα Εσπερινά Λύκεια.

IMG 8b68b56f18fe0675ddc0d519375e765a V censored IMG 069f199969961a397b8208e8362bdb0a V

Στη συνέχεια η κα Σοφία Κρητικού  στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης μας για την κλιματική αλλαγή, παρουσίασε στα παιδιά την εργασία του σχολείου μας «Πλαστικά-Περιβάλλον και Κλίμα». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για το θέμα.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Γυμνασίου Βίβλου, κα  Μαρία Αξαοπούλου καθώς και τους/τις  εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία και την θερμή φιλοξενία στο σχολείο τους.

Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα

Ενημέρωση για το ΔΙΕΚ Νάξου

Την Παρασκευή 19-4-2024 ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Νάξου, κ. Γεώργιος Λεγάκης ενημέρωσε τους / τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ).  Ανέφερε το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους, τις προϋποθέσεις εγγραφής, τους κλάδους που λειτούργησαν μέχρι τώρα στη Νάξο, τα μαθήματα που διεξάγονται, το χρονικό διάστημα σπουδών, τις εξετάσεις πιστοποίησης και την ευρωπαϊκή κάρτα φοιτητή.

IMG 20240419 195130 IMG 20240419 195052

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λεγάκη για τη συνεργασία και τις χρήσιμες πληροφορίες.

Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Πολιτιστικές

Περί σεναρίου ο λόγος….

Σε μία προσπάθεια οι μαθητές/τριες του σχολείου μας να αγαπήσουν τη λογοτεχνία,  πραγματοποιείται στο σχολείο μας το πρόγραμμα «περί σεναρίου ο λόγος»  με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Νανούρη. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές μας ενθαρρύνθηκαν να διαβάσουν διηγήματα γνωστών συγγραφέων.

Συνεργάτη σε αυτό το εγχείρημα είχαμε την Λέσχη Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.). Στις 23 Φεβρουαρίου 2024 ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. κ. Αλέξανδρος Κακαβάς επιμόρφωσε διαδικτυακά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  του Εσπερινού ΓΕΛ Νάξου σχετικά με τις τεχνικές μετατροπής λογοτεχνικού κειμένου σε σενάριο ταινίας. Η επιμόρφωση στάθηκε  αφορμή να συμμετέχει μαθήτριά μας της Β’ Λυκείου στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για ταινία μικρού και μεγάλου μήκους, που οργανώνει η Ε.Σ.Ε.

κακαβάς stories 1940 6358

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κακαβά για την συνεργασία και την εμπεριστατωμένη επιμόρφωση.