ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε περίπατο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χώρας Νάξου στον οποίο οι μαθητές ξεναγήθηκαν και έμαθαν την ιστορία του από τον πατέρα Νεκτάριο Αλεξόπουλο που τους υποδέχθηκε στον ναό και τον ευχαριστούμε θερμά.      

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε περίπατο στο Κάστρο Χώρας Νάξου και στην Καθολική Μητρόπολη Νάξου όπου οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από τον Εφημέριο του ναού πατέρα Γεώργιο Παλαμάρη για την ιστορία του ναού και τον ευχαριστούμε θερμά.                 

Σχολικός περίπατος στα Αγγίδια.

         Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 11/5 σχολικό περίπατο στα Αγγίδια Νάξου στην περιοχή Φραρώ. Στο δρόμο  από τη Χώρα της Νάξου προς τ’ Αγγίδια συναντήσαμε την Καθόλικη εκκλησία του Ευαγγελισμού . Πάνω από την είσοδο της αυλής, στο μαρμάρινο υπέρθυρο, ξεχωρίζει το λιοντάρι της Βενετίας. Αυτό σημαίνει ότι η μονή …

Συνέχεια του άρθρου ‘Σχολικός περίπατος στα Αγγίδια.’ »

Σχολικός Περίπατος στην Παραλία Αγίου Γεωργίου και στη νησίδα Μαντώ

             Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή της παραλίας του Αγίου Γεωργίου και στη Laguna της  Νάξου. Εκεί οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους κυρίους Γιάννη Σαΐτη και Αλέξανδρο Πετρόπουλο ερευνητές, επιστημονικούς συνεργάτες του ΕΚΠΑ και διδακτορικούς φοιτητές …

Συνέχεια του άρθρου ‘Σχολικός Περίπατος στην Παραλία Αγίου Γεωργίου και στη νησίδα Μαντώ’ »

Σχολικός Περίπατος

  Την Τρίτη 29/3 το σχολείο μας πραγματοποίησε σχολικό περίπατο στην παραλία Αγίου Γεωργίου στη χώρα της Νάξου όπου είδαμε το φαινόμενο της άμπωτης το οποίο ήταν ιδιαίτερα έντονο αυτές τις ημέρες. Επίσης περιηγηθήκαμε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Νάξου όπου βρίσκεται αντίγραφο της Σφίγγας της Νάξου και μάθαμε για την ιστορία του αγάλματος.