θεατρικής, σχολικής, λογοτεχνικής και οπωσδήποτε δημιουργικής. Κάθε Σάββατο μεσημέρι από τον Οκτώβριο μέχρι τέλος Απριλίου, η συνάντηση στη βιβλιοθήκη του Λυκείου μας ήταν κι ένα διαφορετικό ταξίδι με όλες τις συμμετέχουσες να δηλώνουν και να εκδηλώνουν διαφορετικά διαβάσματα και ποικίλες προσεγγίσεις.
Ανάγνωση ολόκληρου λογοτεχνικού βιβλίου, ανάγνωση ποίησης, ανάγνωση θεατρικού έργου. Παντομίμα, μελοποίηση, δημιουργική γραφή, παιχνίδια ρόλων, ψυχοτεχνικά κουίζ, εικαστικές αποδόσεις, κριτική βιβλίων, βιβλιοπροτάσεις, κλασική και μοντέρνα λογοτεχνία, ελληνικά και ξενόγλωσσα έργα, συζητήσεις για το μεταφραστικό ζήτημα, συναντήσεις και διαδικτυακές και ζωντανές με επώνυμους- ενήλικες λογοτέχνες και με δημοσιογραφικό ύφος δημιουργία ερωτηματολογίου για 100 φιλαναγνώστες και μη ώστε να χαρτογραφηθεί με στατιστικά τι σημαίνει/ συμβαίνει στην τοπική κοινότητα στο θέμα της ανάγνωσης.
Όλα τα παραπάνω όρισαν και καθόρισαν με δημιουργικό τόνο ότι η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ αποτέλεσε μορφή ψ υ χ α γ ω γ ί α ς καθώς μάθαμε να διαβάζουμε τις Απολαύσεις του ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ μία προς μία
Το πρωί το πρώτο βλέμμα απ’ το παράθυρο
Το βιβλίο το παλιό που ξαναβρίσκεις
Πρόσωπα ενθουσιασμένα
Χιόνι, η αλλαγή των εποχών
Η εφημερίδα
Το σκυλί
Η διαλεκτική
Μπάνιο, κολύμπι
Παλιά μουσική
Άνετα παπούτσια
Κατανόηση
Νέα μουσική
Γράψιμο
Φυτά
Ταξίδια
Τραγούδια
Και να ‘σαι φίλος μ’ όλους.
υγ. ή με λίγους!!!
Αφήστε μια απάντηση