ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

Η χρήση της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality – AR) στη διδασκαλία της Φυσικής

Ιούν 202418

aetma 2Στον 21ο αιώνα, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα η αυξανόμενη χρήση των ευφυών επικοινωνιακών συστημάτων και αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων, διαμορφώνουν μια νέα δυναμική, στην οποία η Εκπαίδευση δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη.

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που συνδέει τον φυσικό κόσμο με τον ψηφιακό με την χρήση των κινητών συσκευών και δύναται να προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση, καθώς προσφέρει ένα περιβάλλον διαδραστικής μάθησης, όπου ο μαθητής έχει την ευελιξία κίνησης στον χώρο και αξιοποίησης των ψηφιακών πληροφοριών στην κινητή συσκευή, χωρίς να είναι αναγκασμένος να βρίσκεται καθηλωμένος μπροστά από έναν υπολογιστή

Το ARTutor είναι μια Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Κινητών Εφαρμογών (AETMA) του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν σεμινάρια καθοδήγησης ως προς την χρήση της εφαρμογής κι έπειτα, με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, προχώρησαν στην επαύξηση των σχολικών βιβλίων της Φυσικής της Α΄ και Β΄ Λυκείου και χρησιμοποίησαν την εφαρμογή εντός της σχολικής τάξης.

Ενδεικτικά, παρακάτω είναι σύνδεσμοι σε βίντεο καταγραφής της οθόνης του κινητού, όπου διακρίνεται το περιεχόμενο της προσαύξησης. Οι Εκπαιδευτικοί που ενεπλάκησαν στην δημιουργία του υλικού της εφαρμογής είναι: ο κ. Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Φυσικός, η κ. Ιωαννίδου Ελισάβετ,  Αγγλικής Φιλολογίας και η κ.Ζηνά Χαρίκλεια, Φυσικός.

Σε τελική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Καβάλα, οι μαθητές/μαθήτριες παρουσίασαν το έργο μας και βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους.

https://artutor.cs.duth.gr/introduction_el/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων