ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

Astro-pi Mission SPACE LAB

Ιούν 202419

Astro Pi Mission Space Lab key visual pillarsEuropean Astro Pi Challenge article

Εικόνα1 1 Εικόνα2 1

Στο Mission Space Lab 2023/24, μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης, η ομάδα ASTRAS, έγραψαν πρόγραμμα Python για να εκτιμήσουν με ακρίβεια την ταχύτητα με την οποία ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) ταξιδεύει στην τροχιά της Γης. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα χρησιμοποιεί εικόνες της Γης, τις οποίες λαμβάνει η κάμερα του υπολογιστή Astro-pi, για να υπολογίσει την απόσταση δυο σημείων και το χρονικό διάστημα ώστε να υπολογίσει την μέση γραμμική ταχύτητα του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, σε km/s. Ο κώδικας οφείλει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια για να «τρέξει» και αναμένεται η έγκριση του τέλη Απριλίου. Το διάστημα Απριλίου – Μαΐου τα εγκεκριμένα προγράμματα θα «τρέξουν» στον ISS.

Στην βεβαίωση συμμετοχής πάνω, έχει σημειωθεί με κόκκινο η ακριβής θέση του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού όταν εκτέλεσε το πρόγραμμά μας.

Εικόνα1 1 image1

Εικόνα2 1 Εικόνα3

To Σχολικό Πρόγραμμα διοργανώνει και φέτος ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πόρων Εκπαίδευσης για το Διάστημα στην Ελλάδα (European Space Education Resource Office – ESERO Greece), με θέμα το Διάστημα και τις Επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Εντάσσεται στις βιωματικές δραστηριότητες STEAM/STEM και προάγει την  καλλιέργεια μιας κουλτούρας καινοτομίας στην εκπαιδευτική κοινότητα με κύριο στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής και κριτικής σκέψης των μαθητών/-τριών.

Σύνδεσμοι:

https://esero.gr/

https://astro-pi.org/mission-space-lab/

https://projects.raspberrypi.org/en/projects/mission-space-lab-creator-guide/0

Εικόνα5

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων