ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

10. Μηχανικός τηλεπικοινωνιών και data scientist σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών (Deutsche Telekom).

Ιούν 202024

 

1.Πώς ονομάζεστε; Πότε αποφοιτήσατε από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης , πού διαμένετε και ποιο είναι το αντικείμενο εργασίας σας τη στιγμή που απαντάτε σε αυτό το ερωτηματολόγιο;

  • Ονομάζομαι Χαρίκλεια Ελένα, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης το έτος 2012. Διαμένω στη Βόννη Γερμανίας και εργάζομαι ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών και data scientist σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών (Deutsche Telekom).

2.Όταν πήρατε μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, πετύχατε στην πρώτη σας επιλογή;

  • Μετά τη συμμετοχή μου στις πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Ήταν η σχολή που είχα δηλώσει ως δεύτερη επιλογή μετά τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

3.Αποφοιτήσατε από τη σχολή στην οποία πετύχατε ή επιλέξατε άλλο δρόμο σπουδών (π.χ. ξαναδώσατε πανελλήνιες, φύγατε για σπουδές στο εξωτερικό, κάνατε εγγραφή σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ, σε κάποιο κολλέγιο);

  • Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην σχολή την οποία εισήχθα μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις.

4.Η σχολή από την οποία αποφοιτήσατε τελικά ικανοποίησε τα επιστημονικά σας ενδιαφέροντα;

  • Η φοίτηση στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ ικανοποίησε πλήρως τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα στους τομείς Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, Ενέργειας και Τηλεπικοινωνιών.

5.Χρειάστηκε να διευρύνετε τον κύκλο σπουδών σας με κάποιο μεταπτυχιακό ή με κάποια επιμόρφωση ή και με ένα ακόμη δεύτερο πτυχίο για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση;

  • Αφού ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές, είχα την επιθυμία να εμβαθύνω στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Η επιλογή μου αυτή προέκυψε από την έντονη επιθυμία απόκτησης νέων εμπειριών, διεύρυνσης των οριζόντων μου γνωρίζοντας καλύτερα τον ακαδημαϊκό και εργασιακό χώρο σε μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, ερχόμενη σε επαφή με άτομα από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.

6.Το αντικείμενο εργασίας σας πόσο σχετίζεται στην πράξη με τον κύκλο σπουδών που ολοκληρώσατε;

  • Το αντικείμενο εργασίας μου σχετίζεται πλήρως με το αντικείμενο σπουδών μου, ιδιαίτερα με αυτό των μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς εργάζομαι σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Πιο συγκεκριμένα, εργάζομαι ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών με ειδίκευση στο κομμάτι της ανάλυσης δεδομένων του δικτύου κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την ορθή λειτουργία, βελτιστοποίηση και αναβάθμισή του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ανάλυσης διάφορων μετρικών και παραμέτρων του δικτύου, οι οποίες είναι ορισμένες με βάση την αρχιτεκτονική της κάθε τεχνολογικής γενιάς.

7.Μπορείτε να περιγράψετε τις συνθήκες και τα ωράρια  εργασίας σας; Τι ακριβώς κάνετε; Πόσο καλά αμείβεστε; Αντιμετωπίζετε το φαινόμενο mobbing στο χώρο όπου εργάζεστε; Έχετε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας; Υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης;

  • Οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ καλές, καθώς και το ωράριο εργασίας που κυμαίνεται στις 40 ώρες ανά εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και των διαλειμμάτων). Το εργασιακό περιβάλλον είναι καλό και ευέλικτο, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα τηλεργασίας περίπου 2 ημέρες την εβδομάδα προαιρετικά.

Οι σχέσεις με τους συναδέλφους είναι πάρα πολύ καλές, έχω τη χαρά να δουλεύω μαζί με συναδέλφους πολλών εθνικοτήτων και διαφορετικών πολιτισμών. Το γεγονός αυτό με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα από τις πρώτες ημέρες στη δουλειά. Μέσα από δραστηριότητες εκτός πλαισίων εργασίας όπως για παράδειγμα συναντήσεις της ομάδας για μεσημεριανά/ βραδινά γεύματα, έχουμε γνωριστεί με τους συναδέλφους και σε προσωπικό επίπεδο, γεγονός που μόνο ωφέλιμο είναι για την καθημερινή μας συνεργασία.

Θεωρώ πως υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα. Καθώς ειδικεύομαι σε ένα αντικείμενο που συνεχώς αλλάζει, είναι απαραίτητη η συνεχής ενημέρωση και μελέτη των νέων τεχνολογιών από πλευράς μου.  Επιπλέον,   η εταιρεία βοηθάει σε αυτό και ενθαρρύνει τη συνεχή εξέλιξη των υπαλλήλων, παρέχοντάς μας πρόσβαση σε πλατφόρμες που περιέχουν εξειδικευμένα trainings σε διάφορους τομείς που επιθυμούμε να εμβαθύνουμε, οι οποίοι θα είναι χρήσιμοι για την μετέπειτα εργασιακή μας εξέλιξη.

8.Αν εργάζεστε στο εξωτερικό ,σκέφτεστε κάποια στιγμή να επαναπατριστείτε; Υπό ποιες προϋποθέσεις;

  • Ο επαναπατρισμός είναι σίγουρα στα μελλοντικά μου σχέδια. Έχοντας ζήσει 4 χρόνια στο εξωτερικό, θεωρώ πως η Ελλάδα προσφέρει μια εξίσου καλή ποιότητα ζωής. Μόλις αποκτήσω τις εμπειρίες που επιθυμώ και εξειδίκευση στον τομέα εργασίας μου, θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να εφαρμόσω όλα όσα αποκόμισα αυτά τα χρόνια σε ένα διεθνές περιβάλλον εργασίας, στη χώρα μας.

9.Τελικά είστε ευχαριστημένοι/-ες με τις επιλογές που κάνατε σε επίπεδο σπουδών και εύρεσης εργασίας; Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω , θα αλλάζατε κάτι;

  • Στη παρούσα φάση νιώθω απόλυτα ευχαριστημένη με τις επιλογές μου σε επίπεδο σπουδών και εύρεσης εργασίας.

 

10.Γενικά ,τώρα που είστε σε μια ώριμη και κατασταλαγμένη φάση ζωής, τι έχετε να πείτε στους φετινούς μας τελειόφοιτους σχετικά με τις μελλοντικές τους σπουδές;

  • Θα ήθελα να ενθαρρύνω τους φετινούς τελειόφοιτους να εστιάσουν στις προσωπικές τους επιθυμίες, στόχους και όνειρα. Τις απόψεις του οικογενειακού κύκλου και κοινωνικού περίγυρου γύρω από το θέμα επιλογής σπουδών, καλό θα ήταν να τις φιλτράρουμε με βάση το τι πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερο για εμάς όσον αφορά τη κατεύθυνση σπουδών/ επαγγέλματος. Είναι απολύτως φυσιολογικό στην ηλικία των 18 να αισθάνονται οι μαθητές αβέβαιοι για το αν κάνουν τη σωστή επιλογή, την απάντηση θα την πάρουν μόνοι τους μέσα από το πέρασμα των χρόνων και τη συλλογή εμπειριών. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές και τρόποι ώστε να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει στη πορεία των σπουδών μας, και πως υπάρχουν ευκαιρίες για εμβάθυνση ή και αλλαγή κατεύθυνσης και σε μετέπειτα στάδιο. Σίγουρα οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι κομβικό σημείο στις ζωές μας, αλλά αποτελούν μόνο την αρχή! Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους τελειόφοιτους καλή επιτυχία και σταδιοδρομία!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων