ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

21 Μαρτίου Εαρινή Ισημερία φως , σκοτάδι, Ποίηση

Μαρ 202121

Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα ΠΟΙΗΣΗΣ

                                 

΄΄Η γνώμη του Σεφέρη για την ποίηση.΄΄Η ποίηση κατά τον Σεφέρη δεν γίνεται με αισθήματα ούτε με ιδέες. Γίνεται με λέξεις. Το νόημα είναι η λέξη, ένας καρπός που ωριμάζει μέσα στον ποιητή που αποσπάται από την ψυχή του  αφού απορροφήσει αίσθημα και σκέψη. Γύρω από την λέξη που μεταχειρίζεται ένας ποιητής , υπάρχει ένα συναισθηματικό στεφάνι. Αυτό είναι το βάρος της. Πολλές φορές λέει, ‘’όταν αντικρίζουμε πρώτη φορά ένα ποίημα μας φαίνεται σκοτεινό ή αλλόκοτο. Το νόημά του μας ξεφεύγει. Ωστόσο, ξαφνικά, εκεί που κατεβαίνουμε μια σκάλα ή στρίβουμε το δρόμο του σπιτιού μας, δύο-τρεις λέξεις, μια φράση, ένας στίχος γυρίζει μέσα στο μυαλό μας και δεν εννοεί να τ’ αφήσει. Το ποίημα έπιασε.’’
Οι μαθητές/τριες  του Α2 έγραψαν  Ποίηση για μένα…

Ποίηση για μένα είναι ένας τρόπος ζωής και ένα μέσο έκφρασης των συναισθημάτων μου σε αρκετές περιστάσεις.Ιωάννα Σ.
Ποίηση για εμένα είναι  τα συναισθήματα ,η ηρεμία ,η γνώση  που μου προσφέρει καθώς την διαβάζω.Δήμητρα Μ.
Ποίηση για μένα είναι έμπνευση, έκφραση συναισθημάτων και μάθηση. Μάλαμα Κ.
Η ποίηση για μένα είναι ο τρόπος έκφρασης των γεγονότων με τη δική μου οπτική σκέψη.Χρυσάνθη Λ.
Ποίηση για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης και συναισθημάτων. Είναι ένας τρόπος ζωής και ψυχαγωγίας διαφορετικός για τον καθένα. Άννα Μπ.
Ποίηση για έμενα είναι τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων αλλά και τρόπος χαλάρωσης και ηρεμίας.  Ελβίνα Λ.
Ποίηση για μένα είναι έκφραση συναισθημάτων αφού κάθε σχεδόν ποίημα που διαλέγω μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω ανάλογα. Πηνελόπη Π.
Ποίηση για εμένα είναι ένα μέσο χαλάρωσης σε συνδυασμό με την έκφραση συναισθημάτων η οποία είναι  αδιάφορη για εμένα λόγω της εποχής στην οποία ζω.Ζωή Λ.
Ποίηση είναι για μένα ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων κυρίως ευαίσθητων , ρομαντικών , έντονα προβληματισμένων ανθρώπων.  Με αυτόν τον τρόπο εκτονώνονται.Ραφαέλα Σ.
Ποίηση για εμένα είναι ένα συναίσθημα που βγαίνει από τους στίχους αν και στην καθημερινότητα μου δεν την πολυ χρησιμοποιώ. Θανάσης Π.
Η ποίηση για μένα είναι τρόπος έκφρασης διότι μέσα από κάθε ποίημα μπορείς να καταλάβεις πώς νιώθει ο ποιητής από τον τρόπο με τον οποίο γράφει. Αναστάσης Σ.
Για εμένα η ποίηση είναι μία τέχνη που δεν γνωρίζω καλά και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Ελένη Κ.
Η ποίηση για εμένα δεν είναι κάτι το σημαντικό, αδιάφορο θα έλεγα. Δέσποινα Μ.  
Ποίηση για μένα είναι συναίσθημα , ένας τρόπος ψυχικής αποκάλυψης και τρόπος έκφρασης. Όχι ποίηση σαν ποίηση εννοώ να διαβάζω ποίηση αλλά κάποια μελοποιημένα ποιήματα μού εκφράζουν αυτά που έγραψα πιο πάνω. Δήμητρα Ντ. 
Ποίηση για μένα είναι πολλά κρυμμένα συναισθήματα. Νίκη Σ. 
Ποίηση είναι ένας σεβαστός τρόπος τέχνης ….. γιατί διαφορετικά πρότυπα….. Δημήτρης Λ.
Ποίηση για μένα είναι ένας τρόπος για να μπορέσω να εκφράσω το πώς νιώθω εκείνη τη στιγμή. Νίκος Μπ.
Για μένα ποίηση είναι σίγουρα τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, πέρα από αυτό όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πώς μέσα από την ποίηση μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα πράγματα  για τη ζωή και γινόμαστε καλύτεροι ως άνθρωποι. Άννα Σ.
Ποίηση για μένα είναι τρόπος έκφρασης και τρόπος έμπνευσης.Βαγγέλης Π.
Ποίηση για μένα σημαίνει συναισθηματική και αινιγματική έκφραση όπου μπορώ να την ερμηνεύσω με πολλούς τρόπους ακόμα και αν δεν ήταν αυτό που ήθελε να πει και να εκφράσει ο ποιητής. Ποσειδώνας Σ.
Ποίηση για εμένα είναι ένας τρόπος για να εκφράσω τις σκέψεις μου στους άλλους για τα θέματα ή όνειρα που είχα και σκεφτόμουν. Ταξιάρχης Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων