ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ιστολόγιο (Blog) του ΓΕΛ Χρυσούπολης

Γενεύη: Ημέρα 3

Φεβ 202019

Η σημερινή ημέρα ήταν γεμάτη επιστήμη. Σήμερα επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη. CERN είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων Conseil européen pour la recherche nucléaire. Αυτό, στα ελληνικά, σημαίνει: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Πυρηνική Έρευνα. Ο βασικός στόχος του CERN είναι να εντοπίσει το βασικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το σύμπαν. Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί ένας επιταχυντής σωματιδιών που είναι ο μεγαλύτερος και ο ισχυρότερος στον κόσμο. Καταλαμβάνει έκταση χιλιάδων στρεμμάτων στην Ελβετία και τη Γαλλία, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή την αεροφωτογραφία.

Δυστυχώς, δεν είχαμε οργανωμένη ξενάγηση. Η περίοδος των 5 μηνών νωρίτερα δεν φάνηκε ικανή να μας εξασφαλίσει έστω ένα ραντεβού (πόσο μάλλον ένα ραντεβού σε ώρα που να μας βολεύει). Είδαμε όμως ενδιαφέροντα πράγματα στις μόνιμες εκθέσεις. Δεν είμαστε ειδικοί για να σας πούμε τι ακριβώς είδαμε. Αυτό το βίντεο όμως περιγράφει τα στάδια λειτουργίας του επιταχυντή σωματιδίων.

Accelerator CERN

Βεβαίως βγάλαμε και τις απαραίτητες οικογενειακές φωτογραφίες. Δείτε τις.

Υ.Γ.: Σας έχουμε σήμερα και ένα τεστάκι για γερά μολύβια: Να λυθεί η εξίσωση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχείο

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Χρυσούπολης με τους μαθητές ή/και τους κηδεμόνες τους.Λογότυπο Σχολείου4

Διεύθυνση:   ΘΡΑΚΗΣ 10 ΤΚ 64200 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2591350628

e-mail: mail@lyk-chrys.kav.sch.gr

 

Δείτε το Ωράριο Λειτουργίας του σχολείου μας. Πρόγραμμα ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων για την Α’ τάξη, για την Β’ τάξη και για την Γ’ τάξη.  Φυσικά μπορείτε να ενημερώνεστε και οποιαδήποτε άλλη στιγμή, εφόσον  ο καθηγητής βρίσκεται στο σχολείο.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

facebook

 

 

 

Βρείτε μας στο χάρτη.

 

.

Πρόγνωση του Καιρού



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων