Γ΄ Γυμνασίου: Χορευτική μουσική: η Disco και η Pop.

Στο σημερινό μάθημα θα δούμε τη συνέχεια του μαθήματος της ξένης μουσικής στη σελίδα 41 του βιβλίου. Θα κάνουμε μαζί μερικές ακροάσεις για να γνωρίσουμε τα είδη της ποπ και της ντισκο μουσικής τις δεκαετίες 70 έως 90.

Πρόγραμμα Γυμνασίου Καντάνου: συνάντηση εξ αποστάσεως 7

Στη σημερινή μας συνάντηση θα δούμε ένα τραγούδι ενός αγαπημένου Έλληνα τραγουδοποιού. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (γενν. 1969) προήλθε από μία καλλιτεχνική οικογένεια. Ο πατέρας του είναι ζωγράφος και ο αδελφός του ποιητής. Μεγάλωσε στην Κύπρο και συγκεκριμένα έζησε στη Λευκωσία μέχρι τα 20 του χρόνια.

Γ΄ Γυμνασίου: Πέτρα που κυλάει δεν χορταριάζει 1.

Στο σημερινό μάθημα θα δούμε από τη σελίδα 39 του βιβλίου τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η ξένη μουσική μετά τη Μπλουζ και τη Τζαζ. Θα δούμε δύο νέα είδη, τη  Σόουλ και το Ροκ εν ρολ και θα γνωρίσουμε σημαντικούς εκπροσώπους των ειδών αυτών.  

Α΄ Γυμνασίου: Ένα μοτίβο, άπειρες μουσικές!

Στο σημερινό μάθημα θα δούμε πως ένα μουσικό μοτίβο αλλάζει ακουστικά όταν το ηχογραφήσουμε με διαφορετικούς τρόπους. Θα δούμε τη διαφορά μεταξύ ρυθμικής και μελωδικής απόδοσης στην πράξη. Θα σας αναθέσω μια εργασία όπου θα φτιάξετε τη δική σας μουσική με το μοτίβο και στη συνέχεια θα μπορέσετε να τη σώσετε.