ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για 22 Οκτωβρίου 2008


Πρώτο ινδικό διαστημόπλοιο

 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης έγινε η εκτόξευση του πρώτου μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου από την Ινδία.
«Είναι μια ιστορική στιγμή. Αρχίσαμε το ταξίδι μας στο φεγγάρι» δήλωσε ο πρόεδρος του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO) Μαντχαβάν Νάιρ.
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 06:22 τοπική ώρα (03:52 ώρα Ελλάδας). Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο, το Chandrayaan-1 (Σεληνάκατος 1) στοίχισε 56,15 εκατ. ευρώ, έχει βάρος 1,3 τόνου και θα βρίσκεται στην τροχιά της Σελήνης για δυο χρόνια.
Η ινδική αποστολή σχεδιάζεται να συμβάλλει στην δημιουργία ενός τριδιάστατου άτλαντα της Σελήνης, και στην ανάλυση της χημικής σύνθεσης της επιφάνειας και των ορυκτών που βρίσκονται σε αυτήν. Για την αποστολή δούλεψαν περίπου 1.000 επιστήμονες επί σειρά ετών.
Η Ινδία σχεδιάζει να στείλει τον πρώτο της αστροναύτη στο διάστημα το 2014 και να πραγματοποιήσει την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι το 2020. Το διαστημόπλοιο Τσαντραγιάν-2 αναμένεται να εκτοξευθεί μεταξύ 2010 και 2012 και θα μεταφέρει τηλεκατευθυνόμενο όχημα που θα προσεληνωθεί.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=949990&lngDtrID=252

Τζακ-ποτ 95 εκατ. ευρώ στην Ιταλία

Ουρές σχηματίζονται στα πρακτορεία της Ιταλίας όπου παίζεται το SuperEnalotto, καθώς από τον Απρίλιο δεν έχει βρεθεί νικητής και το έπαθλο διογκώνεται σταδιακά από τότε.
Το πρωτοφανές αυτό τζακ-ποτ μοιράζει 95 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να παίζουν, Ιταλοί αλλά και ξένοι.
Η κύρια οργάνωση των δικαιωμάτων των καταναλωτών της Ιταλίας προσέφυγε, νομικά, ζητώντας να κατασχεθούν τα κέρδη της εθνικής λοταρίας, γιατί πλέον έχει προκληθεί πυρετός τζόγου στη χώρα.
Οι κληρώσεις γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα και μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο παίχτηκαν 100 εκατομμύρια δελτία.
Ο σύνδεσμος καταναλωτών Codacons κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να κατασχεθεί το έπαθλο, αφού είναι πολύ υψηλό και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που σήκωσαν τις αποταμιεύσεις τους και τις επενδύουν στη θεά Τύχη, αναφέρει η οργάνωση.

Οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος το τζακ-ποτ υπολογίζονται στη μία προς 600 εκατομμύρια.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/386757/ArticleNewsWorld.aspx

Καταλήψεις και σε Δημοτικά

Τη δόξα των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων, ζήλεψαν οι μικροί μθητές του Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου Αμαλιάδας.

Οι μαθητές, χθες το πρωί έβαλαν λουκέτο στο σχολείο τους, με τη στήριξη και των γονιών τους, ζητώντας να επιλυθούν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα ζητούν 2 επιπλέον λυόμενες αίθουσες, για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και της δανειστικής βιβλιοθήκης, καθώς και για τη φύλαξη του αθλητικού και θεατρικού υλικού.

Επίσης ζητούν την επισκευή του παλιού τους σχολείου ή την κατασκευή νέου κτιρίου και την τοποθέτηση καθηγητών ειδικοτήτων (Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής, Μουσικής και Εικαστικών). (Αυτών που σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας έχουν τοποθετηθεί από τις 11 Σεπτέμβρη).

http://www.patrisnews.gr/view.php?id=20515

Διευκρίνηση: Όπως δήλωσε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Π.Ε. οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που λείπουν, αφορούν μόνο το ολοήμερο. Πράγμα που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων