Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Υλικό του εργαστηρίου αγωγής υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 20-01-2011

Μαρ 20119

Την Πέμπτη 20 – 1 – 2011, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο και σε αίθουσες του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης ημερίδα «για την υποστήριξη των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων». Ο κύριος στόχος της ημερίδας ήταν ο προβληματισμός και η συζήτηση γύρω από καλές πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν στις  Σχολικές Δραστηριότητες.

      Η ημερίδα  περιλάμβανε σύντομες εισηγήσεις και εργαστήρια κατά δραστηριότητα (Περιβαλλοντική Εκπ/ση, Αγωγή Υγείας, Πολιτιστικά).  Συντονιστές του εργαστηρίου αγωγής υγείας με θέμα: «Η αγωγή υγείας στην πράξη……. ομάδες εργασίας» ήταν η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Νόπη Σκεντερίδου και ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Δημήτρης Κυριακού.

      Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να ενθαρρυνθούν οι εκπαιδευτικοί στην αξιοποίηση της βιωματικής μάθησης στα προγράμματα αγωγής υγείας και να αναπτυχθεί συζήτηση για τις δυνατότητες, τις προοπτικές και τις πιθανές δυσχέρειες της «εργασίας σε ομάδες» κατά την υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας.

      Οι στόχοι του εργαστηρίου ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τρόπους αξιοποίησης της εργασίας σε ομάδες κατά την υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας, να αξιοποιούν την εργασία σε ομάδες επιλέγοντας τις κατάλληλες δραστηριότητες προσαρμόζοντας αυτές στο δική τους θεματολογία και να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της βιωματικής μάθησης ως «εκ των ουκ άνευ» για την αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων που οι ίδιοι θέτουν σε ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας.

      Στη συνέχεια επισυνάπτονται αρχεία που αποτελούν υλικό από το εργαστήριο, τόσο από το σχεδιασμό του, όσο και από τα αποτελέσματα των εργασιών με τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

Drastiriotita_37

fyllo_apokodikopoiisis

Epoikodomitiki_anatrofodotisi

Fyllo_ergasias_1

Fyllo_ergasias_1_sympliromeno

paidagogikoi_stoxoi_1

paidagogikoi_stoxoi_2

paidagogikoi_stoxoi_3

paidagogikoi_stoxoi_4

Endeiktiki_vivliografia

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| με ετικέτα  |  | Δεν υπάρχουν σχόλια »    

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakouTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων