Γύρω, γύρω το νερό / Νερόμυλοι

Πρόκληση STEM: Φτιάξτε νερόμυλους (watermill).

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning «Travelling with a drop» τα παιδιά έφτιαξαν νερόμυλους με διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο νερόμυλος είναι η πρώτη μηχανή παραγωγής έργου που κατασκεύασε ο άνθρωπος με τη χρήση φυσικής, ήπιας και ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Με τη δύναμη που δημιουργεί η πτώση του νερού από ψηλά ή η ροή του και με τη βοήθεια του τροχού, εφεύρεση που άλλαξε την ανθρώπινη ιστορία, κινήθηκαν απλές και στη συνέχεια πολύπλοκες μηχανές, που κάλυψαν τις περισσότερες ανάγκες των προβιομηχανικών κοινωνιών, αντικαθιστώντας στις πρώιμες μηχανές την ανθρώπινη ή ζωική δύναμη (χειρόμυλοι και ζωόμυλοι), κινητήριες δυνάμεις πριν το νερό και τον αέρα.Με τον νερόμυλο και την βοήθεια της μυλόπετρας επίσης άλεθαν το αλεύρι.(πηγή : Βικιπαίδεια)

 Πρόκληση STEM

Η πρόκληση μας άρεσε πολύ και μαζέψαμε ανακυκλώσιμα υλικά , τα οποία θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε νερόμυλους!

  • Πλαστικά καπάκια
  • πλαστικά ποτήρια
  • Πλαστικά πιάτα
  • Ξυλάκια από σουβλάκι
  • Καλαμάκια

Η κατασκευή τους μας παίδεψε λιγάκι μια και έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε θερμοκόλλα, αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος μας δικαίωσε ! Φτιάξαμε διάφορους νερόμυλους από πλαστικά πιάτα, μικρά και μεγάλα χάρτινα και πλαστικά ποτήρια, από μεγάλα και μικρά καπάκια !

Μόλις τους φτιάξαμε καταγράψαμε τα υλικά με τα οποία τους φτιάξαμε και ξεκινήσαμε να τους δοκιμάζουμε ! Ο ενθουσιασμός μας και η χαρά μας ήταν μεγάλος όταν στριφογύριζαν τρελά ..σαν ρόδα του Λούνα παρκ !

Αφήστε μια απάντηση