Παραμυθένια σχολική χρονιά

Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά

Καινούργια σχολική χρονιά με ένα νέο έργο eTwinning, περιβαλλοντικό και παραμυθένιο. « Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά».

Φέτος το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning, περιβαλλοντικού θέματος, 19 σχολείων από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

«Ο δράκος, ήρωας του έργου έχασε τα γυαλιά του ψάχνοντας καθαρά νερά για να κολυμπήσει. Οι μαθητές ως βοηθοί του, αναλαμβάνουν δράση, εξερευνώντας τις λίμνες και τους υγροβιότοπους της περιοχής τους. Πραγματοποιούν επισκέψεις, συγκεντρώνουν φωτογραφίες, μαθαίνουν για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη τους, προσπαθώντας συλλογικά να ευαισθητοποιήσουν την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.»

Είμαστε ενθουσιασμένοι μικροί και μεγάλοι μια και το σχολείο μας θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα παραμυθένιο κάστρο και μεις σε ιππότες και ντάμες , βοηθοί του δράκου !
Για να υποδεχτούμε λοιπόν τους μικρούς μας μαθητές από την πρώτη μέρα διακοσμήσαμε την είσοδο και ετοιμάσαμε ανάλογα δωράκια !

Αφήστε μια απάντηση