Παραμυθένια σχολική χρονιά

Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά

Καινούργια σχολική χρονιά με ένα νέο έργο eTwinning, περιβαλλοντικό και παραμυθένιο. « Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά».

Φέτος το

 » Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή έργου

Together Everyone Achievies More (TEAM)

Το Νηπιαγωγείο Κεντριού συμμετέχει κατά το τρέχον και το επόμενο σχολικό έτος (2017-18 και 2018-19) ως εταίρος σε Σχέδιο Σύμπραξης μεταξύ σχολείων στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 του Προγράμματος ERASMUS+ με θέμα:
Together Everyone Achieves More (TEAM). Κωδικός δράσης: 2017-1-EL01-KA219-036156.

Στην ομάδα σχολείων που θα

 » Διαβάστε περισσότερα

Οι δράσεις μας με αφορμή ένα βίντεο

Scarecrow video

Ένα βίντεο γίνεται η αφορμή για δημιουργικές δράσεις γύρω από τα τρόφιμα που τρώμε ( επεξεργασμένα και μη) και τις διαφημίσεις που τα προωθούν !

Το έναυσμα μας το έδωσε το εξαιρετικό βίντεο «The Scarecrow», το οποίο παρακολουθήσαμε και αναπτύξαμε πολλές δράσεις γύρω από αυτό !

Γύρω, γύρω το νερό / Νερόμυλοι

Πρόκληση STEM: Φτιάξτε νερόμυλους (watermill).

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning «Travelling with a drop» τα παιδιά έφτιαξαν νερόμυλους με διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο νερόμυλος είναι η πρώτη μηχανή παραγωγής έργου που κατασκεύασε ο άνθρωπος με τη χρήση φυσικής, ήπιας και ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Με τη δύναμη που δημιουργεί η

 » Διαβάστε περισσότερα

Το τικ και το Τακ

Το Τικ και το Τακ

Όλα ξεκίνησαν με το καταπληκτικό βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνης- Γεωργίαδη « Το τικ και το τακ» εκδ. Σαββάλας.

Η ιστορία αναφέρεται σε δύο γαϊδουράκια τον Μένιο και τον Μέντιο : «Ο Μένιος και ο Μέντιος, τα γαϊδουράκια, μάλωσαν και χώρισαν. Πολύ

 » Διαβάστε περισσότερα