Γνωρίζουμε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

[International Space Station (ISS)]

Η εργασία αυτή αποτελεί το πρώτο μέρος της μελέτης φυσικών φαινομένων μέσω της παρατήρησης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), κινείται κυκλικά γύρω από την Γη σε υψος περίπου 400km από την επιφάνειά της και το μέγεθός του είναι περίπου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ενώ ζυγίζει περίπου 440 τόνους.

 

Οδηγίες

Για την εργασία, θα χρειαστεί να κατεβάσετε πρώτα το αρχείο της εργασίας και στη συνέχεια να παρατηρήσετε την κίνηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μέσω μίας σελίδας που εμφανίζει τις βασικές πληροφορίες της κίνησής του. 

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του αρχείου και καταγράψτε τα στοιχεία που σας ζητάει.

Στη συνέχεια συμπληρώστε τα υπόλοιπα κενά σύμφωνα με τις οδηγίες είτε χρησιμοποιώντας κομπιουτεράκι είτε αν είστε εξοικιωμένοι χρησιμοποιώντας κάποιο υπολογιστικό φύλλο στον υπολογιστή.

Τέλος, θα χρειαστεί να απαντήσετε κάποιες ερωτήσεις που ζητούνται σχετικά με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τα αποτελέσματα που βγάλατε.

 

Παραδοτέα

Για την βαθμολόγησή σας, θα πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο που κατεβάσατε συμπληρωμένο. Δίνεται η δυνατότητα να ανεβάσετε μέχρι και 5 αρχεία αν νομίζετε ότι χρειάζεται.

Σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης του αρχείου ηλεκτρονικά, μπορείτε να γράψετε σε κάποια κόλλα όλα τα ζητούμενα της εργασίας και να ανεβάσετε τα αποτελέσματα σε μορφή φωτογραφίας.

Επίσης, αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσετε να ανεβάσετε το αρχείο στο e-class, μπορείτε να το φέρετε στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ή να μου το στείλετε στο email: koutenp@sch.gr

 

Προσοχή!!!

Επειδή το αρχείο που σας δίνω είναι σε μορφή .docx, αν το ανοίξετε με κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (π.χ. OpenOffice, LibreOffice) πιθανόν να μην εμφανιστούν κάποιες σχέσεις, τύποι κτλ. Για τον λόγο αυτό, κατεβάστε και το αρχείο σε μορφή pdf που βρίσκεται στα Έγγραφα του μαθήματος για να δείτε όλες τις πληροφορίες και για την εργασία συμπληρώστε το αρχείο που δίνεται παρακάτω.

 

Κι ένα βιντεάκι με πληροφορίες για την Διεθνή Διαστημικό Σταθμο με κάποιες πληροφορίες για αυτόν!

Αρχείο σε μορφή .doc

Αρχείο σε μορφή .pdf

Καλή δύναμη και καλά Χριστούγεννα

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων