Εισαγωγή υποψηφίων με το 5% 2021-Ενεργοποίηση επταμελών επιτροπών Νοσοκομείων

Εκδόθηκε από το Υπουργείο η εγκύκλιος για την ενεργοποίηση των επταμελών επιτροπών των Νοσοκομείων για την ένταξη στη κατηγορία του 5% των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και παρακαλούνται οι Διευθυντές όλων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να ενημερώσουν άμεσα τους υποψηφίους που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ανωτέρω ειδική κατηγορία το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, ότι ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι

από Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.

Η παρούσα εγκύκλιος θα πρέπει επομένως να αποσταλεί από τους Δ/ντες των ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλους τους μαθητές της τελευταίας τάξης (Γ΄ για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ή Δ΄ για τα Λύκεια των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.)

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας 2020-21

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) είναι ο βασικός υποστηρικτικός θεσμός των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών για τον σχεδιασμό και
την υλοποίηση των Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας στις σχολικές μονάδες της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Τα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας υλοποιούνται:

 Στα Γυμνάσια, Γενικά/ Επαγγελματικά Λύκεια εκτός ωρολογίου προγράμματος, με εξαίρεση τους/τις μαθητές/τριες των ΕΠΑΛ που λαμβάνουν μέρος σε προγράμματα που εκπονούνται στο πλαίσιο της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στην Α΄ ΕΠΑΛ.

 Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να υλοποιούνται και εντός του ωρολογίου προγράμματος, αξιοποιώντας τη δυνατότητα διαθεματικής προσέγγισης σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Τα Σχέδια Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, κατά το Σχολικό Έτος 2020-2021, υποβάλλονται έως και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ., μέσω των οικείων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ. πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων έως και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Ακύρωση των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2020

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, λόγω των έκτακτων και κρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων, δεν είναι δυνατή τη δεδομένη στιγμή η προαναγγελθείσα έκδοση Προκήρυξης των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020.

Με νεότερο Δελτίο Τύπου, μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με την έκδοση της σχετικής Προκήρυξης των εξετάσεων και θα καθορισθεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, πάντοτε σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών.

 

Διαδικασίες εγγραφής των εισαγόμενων διακριθέντων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων διακριθέντων αθλητών έτους 2020, στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από Τρίτη 24 έως και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 σύμφωνα με την Φ.153/159248/Α5/20-11-2020 (5157 Β΄) Υπουργική Απόφαση, λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών που έχουν προκύψει. Η εγγραφή των επιτυχόντων Αθλητών θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω πιστοποίησης του αριθμού κινητού τηλεφώνου τους, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πληροφοριακού Συστήματος των Ηλεκτρονικών Εγγραφών.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη σχολή ή το τμήμα επιτυχίας τους, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr , ως εξής:

  • Οι επιτυχόντες διακριθέντες Αθλητές, οι οποίοι είχαν υποβάλει Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούνιο-Ιούλιο 2020, θα χρειαστεί να εισάγουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εγγραφή του Σεπτεμβρίου ή στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

  • Οι επιτυχόντες διακριθέντες Αθλητές της κατηγορίας, χωρίς ποσοτικό περιορισμό, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούνιο-Ιούλιο 2020, θα χρειαστεί να εισάγουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και ως κωδικό πρόσβασης (password) θα χρησιμοποιήσουν τα τέσσερα αρχικά τους, επίθετου, ονόματος, πατρώνυμου και μητρώνυμου (με Ελληνικούς κεφαλαίους χαρακτήρες).

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνση τους , καθώς και συνοπτικές οδηγίες.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί προηγουμένως σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. Τυχόν εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα καταργηθέντων ΤΕΙ θα αιτούνται τη διαγραφή τους αναζητώντας αρχικά το Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο), στο οποίο εντάχθηκε το οικείο Τμήμα και εν συνεχεία το (σε μεταβατική ακαδημαϊκή λειτουργία) Τμήμα του ΤΕΙ, από το οποίο επιθυμούν να διαγραφούν. Προς διευκόλυνση των αιτούντων, στο μενού Στοιχεία Τμημάτων παρέχεται αναλυτική λίστα, με την αντιστοίχιση των Τμημάτων των πρώην ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια στα οποία έχουν ενταχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβατικής λειτουργία τους.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Επιπλέον, οι επιτυχόντες θα βλέπουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που συμπλήρωσαν στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους και θα είναι σε θέση να το διορθώσουν αν δε βρίσκεται πλέον σε ισχύ.

Κατά τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Εγγραφής οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τα οποία επιβεβαιώνονται μέσω σχετικών μηχανισμών της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Επισημαίνεται ότι η ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες.

 

Υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021 υποψηφίων ΓΕΛ

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Για φέτος, ΜΟΝΟ οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση στην προθεσμία από την Τετάρτη 25 ως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση σε προθεσμία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο.

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥΣΙΚΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

 

Από 25-30 Νοεμβρίου η υποβολή της ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2021 υποψηφίων ΕΠΑΛ

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Για φέτος, ΜΟΝΟ οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση στην προθεσμία από την Τετάρτη 25 ως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση σε προθεσμία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο.

 

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 (ΕΣΠΕΡΙΝΑ)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ 1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ 2

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΑΛ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ, ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ έως τέλη ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. Φ.251/159037/Α5 (1)
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ251/25089/Α5/20-2-2020 υπουργικής απόφασης «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασίες και όργανα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το 2020 και εφεξής, με το «νέο» σύστημα του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) και με το άρθρο 165 του ν. 4635/2019 (Α’ 167)» (Β’ 643).

Η Αίτηση -Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, από τον ίδιο τον/την ενδιαφερόμενο/-η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του/της, σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ., εκφράζει την αυθεντική βούληση του/της ενδιαφερόμενου/-ης επιβεβαιώνεται και δεν τροποποιείται. Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης –

Δήλωσης θα γίνεται εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά.

Mε όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, μαθητών και αποφοίτων ΕΠΑΛ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - 27-3-2020 Αίτηση–Δήλωση (Α-Δ) για πανελλαδικές ΕΠΑΛ

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, μαθητών και αποφοίτων ΕΠΑΛ, ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ έως τέλη ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αριθμ. Φ.153/159094/Α5 (1)

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.153/79899/Α5/21.05.2019 υπουργικής απόφασης «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, …» (Β’ 1904 και Β’ 1940).

«Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, από τον ίδιο τον/την ενδιαφερόμενο/-η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του/της, σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ., εκφράζει την αυθεντική βούληση του/της ενδιαφερόμενου/-ης επιβεβαιώνεται και δεν τροποποιείται.

Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης θα γίνεται εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Mε όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων -Δηλώσεων των αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021».

Εγγραφές διακριθέντων-επιτυχόντων αθλητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση 2020

Αθλητές: Πώς θα πρέπει να γίνεται η επιστροφή στην άσκηση μετά COVID-19 - Onmed.gr

Οι εγγραφές των αθλητών με διακρίσεις που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2020-21, θα γίνουν σύμφωνα με τη διαδικασία εισαγωγής των άλλων επιτυχόντων υποψηφίων, δηλαδή ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής.

Απόφαση
Αριθμ. Φ.153/159248/Α5 (2)
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.151/110270/
Β6/2014 υπουργικής απόφασης
«Εισαγωγή αθλητών με αγωνιστικές διακρίσεις στην τριτοβάθμια
εκπαίδευση» (Β΄ 1920).

Άρθρο μόνο

Στο τέλος του άρθρου 3, προστίθεται παράγραφος 3, ως εξής:

«3. Ειδικά για τις εγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19, η εγγραφή των εισαγομένων αθλητών θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της υπό στοιχεία Φ253/133030/Α5/5-10-2020

“Καθορισμός της διαδικασίας εγγραφής των επιτυχόντων σε Τμήματα ή Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μέσω της συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, από το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021 και εξής” (Β΄ 4486).

Η απόφαση αυτή ισχύει για τις διαδικασίες εγγραφών της ειδικής κατηγορίας των επιτυχόντων διακριθέντων αθλητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2020-2021»

 

Ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών στα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2020-21.

Περιλαμβάνει τα μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

Μαθηματικά,

Φυσική,

Χημεία και

Αγγλικά

 

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ