
Ήρθε ο καιρός να εφαρμόσετε τις γνώσεις HTML που αποκτήσατε σε περιστατικά που μπορεί να προκύψουν κατά την πραγματική ενασχόλησή σας με τον παγκόσμιο ιστό. Τρία υποθετικά αλλά όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα σενάρια. Διαλέξτε ένα (όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν και τα τρία – δεν θα τους αποτρέψουμε).
-
Με το EclipseCrossword έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε σταυρόλεξα. Απλώς δίνεται τις λέξεις, τους ορισμούς τους και κάνετε μερικές ρυθμίσεις. Το EclipseCrossword σας ετοιμάζει ένα σταυρόλεξο που αποτελεί μα πολύ καλή δραστηριότητα για επανάληψη. Αφού αποθηκεύσετε το σταυρόλεξο μπορείτε να το εξάγετε σε μορφή HTML (“Save as web page”). Κάντε το και έπειτα τροποποιήστε λίγο τον κώδικα HTML ώστε να είναι κατάλληλος για εσάς. Π.χ. εξελληνίστε το “Welcome! Click a word in the puzzle to get started.”, το “Congratulations” κ.τ.λ. και αν θέλετε προσθέστε κάποιο δικό σας κείμενο.
-
Το HotPotatoes παλιότερα είχε κάνει θραύση. Πλέον έχει υποσκελιστεί από άλλα πιο σύγχρονα εργαλεία αλλά πολλοί μπορεί να έχουν έτοιμα κουίζ και ερωτήσεις σε αυτά. Τα οποία μπορούν να εξαχθούν σε μορφή HTML. Οι περισσότερες παραμετροποιήσεις μπορούν να γίνουν πριν εξαχθεί το κουίζ μέσα από το HotPotatoes (Επιλογές → Διαμόρφωση επιλογών). Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο κείμενο στο πάνω ή στο κάτω μέρος του κουίζ. Βρείτε απλώς που ξεκινάει η ετικέτα
bodyκαι που τελειώνει. -
Στο addpoll.com μπορείτε φτιάξετε μια ψηφοφορία ή δημοσκόπηση, μια έρευνα ή ένα κουίζ ή να συλλέξετε στοιχεία διαδικτυακά μέσω φορμών. Το addpoll.com προσφέρει δυνατότητα ενσωμάτωσης σε άλλες ιστοσελίδες. Δεν θα μπορέσετε όμως να το κάνετε άμεσα στο ιστολόγιό σας διότι αυτό χρειάζεται JavaScript και για λόγους ασφάλειας η ενσωμάτωση JavaScript είναι απενεργοποιημένη στο blogs.sch.gr. Το addpoll.com παρέχει και ένα shorttag για το WordPress. Αλλά το απαραίτητο plugin δεν έχει εγκατασταθεί στο blogs.sch.gr.
Λύση; Το πιο απλό είναι να βάλετε απλώς ένα σύνδεσμο προς την έρευνα ή την δημοσκόπηση. Αν όμως θέλετε να υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από την δημοσκόπηση στη σελίδα που θα βλέπουν οι συμμετέχοντες πρέπει:- Να φτιάξετε μόνοι σας μια ιστοσελίδα
- Να ενσωματώσετε την JavaScript από το addpoll.com και
- Να ανεβάσετε την σελίδα σας στον χώρο που διαθέτετε στο
users.sch.gr
Αφού κάνετε ένα από τα τρία βάλτε ένα σύνδεσμο προς την σελίδα που ανεβάσετε είτε σε κάποιο άρθρο σας είτε ως σχόλιο σε αυτό το άρθρο.
Αν η εικόνα παραπάνω σας μοιάζει τελείως ακατανόητη δεν έχετε παρά να διαβάσετε λίγο για τα HTML Entities (και μετά να τα χρησιμοποιείτε για κάνετε τον σπασίκλα).






Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.