Mini site για εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες

Η εκστρατεία Get Safe Online, η πρώτη Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης του Κοινού σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο παρέχει σαφείς, αξιόπιστες και πρακτικές συμβουλές για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και στους πιο ευάλωτους χρήστες να προστατεύονται όταν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Αυτές οι σελίδες παρέχουν υλικό υποστήριξης ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και νέους ανθρώπους, για τους δασκάλους τους, καθώς και για τους γονείς και τους κηδεμόνες τους. Ελπίζουμε ότι τα διαδραστικά σενάρια, τα κουίζ, τα σχέδια μαθημάτων “Έτοιμοι να ξεκινήσουμε” θα βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.


Η Μίσυ …βρέθηκε! – μια ιστορία για παιδιά ηλικίας 11 έως 13 ετών
: Μια ιστορία κινουμένων σχεδίων για το πώς ο Μιχάλης και η γάτα του ενσωματώθηκαν στο νέο τους σπίτι και το νέο τους σχολείο. Το θέμα της ιστορίας είναι πώς να κάνει κανείς φίλους και πώς να σταματήσει την τρομοκρατία από τρίτους, τόσο στην αυλή του σχολείου όσο και στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις και τελική εξέταση.


Γονείς και κηδεμόνες
: Ελπίζουμε οι συμβουλές που παρέχονται να βοηθήσουν έτσι ώστε όλοι μαζί, από κοινού, να διατηρήσουμε την Ασφάλεια για τους νέους στο Διαδίκτυο. Και οι δύο ιστορίες απαιτούν τεχνολογία Silverlight. Επίσης, σας υπενθυμίζουμε τα δύο βίντεο σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, παρέχοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρακτικές συμβουλές για γονείς και παιδιά!

[vodsch 850]


[vodsch 849]

Αν δεν μπορείτε να δείτε τα βίντεο, κάλλιστα μπορείτε να επισκεφθείτε http://vod.sch.gr/video/view/849.html και http://vod.sch.gr/video/view/850.html αναπαράγοντάς τα με Flash Player μέσω της Υπηρεσίας Βίντεο του ΠΣΔ.

Καλή σας πλοήγηση με Ασφάλεια στο Διαδίκτυο!

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 Responses to Mini site για εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες

Αφήστε μια απάντηση