Έκθεση του δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ «Education on Online Safety»

Επιστροφή στα σχολεία από τη Δευτέρα 13/09 για το νέο σχολικό έτος και μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση στην Αγγλική γλώσσα (δημοσίευση 2010) του δικτύου Ευρυδίκη για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στα σχολεία της Ευρώπης. Η έκθεση συνοψίζει τα κύρια συμπεράσματα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την εκπαίδευση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σε  σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  βαθμίδας,  από τριάντα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Τα κύρια θέματα αυτής της επεξηγηματικής μελέτης σχετίζονται με θέματα όπως το πρόγραμμα σπουδών, τις μεθόδους διδασκαλίας, την ειδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών αρχών και άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών οργανισμών στον τομέα αυτό. Τριάντα τέσσερις (34) μονάδες του δικτύου Ευρυδίκη συνεργάστηκαν για την έκθεση η οποία καλύπτει το σχολικό έτος 2008-2009.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.