100 μέλη στην κοινότητα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο!

H κοινότητα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο προσέγγισε τα 100 μέλη, μέχρι στιγμής, τα οποία και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους. Απευθυνόμενοι στους πολυάριθμους χρήστες και bloggers του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην κοινότητά μας η οποία δεν είναι εξειδικευμένη, αλλά αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σας υπενθυμίζουμε ότι αφού επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/, το επόμενο βήμα είναι να συνδεθείτε μέσω της επιλογής «Σύνδεση» με τα στοιχεία σας στο ΠΣΔ και  να επιλέξετε «Συμμετοχή στην ομάδα».

Αντικείμενο της κοινότητας είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο διαδίκτυο, η προβολή καλών πρακτικών, η παροχή οδηγιών, συμβουλών και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για θέματα ασφαλούς διαδικτύου.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στη λίστα ηλεκτρονικής επικοινωνίας safetynet@sch.gr μέσω της διεύθυνσης http://list.sch.gr/mailman/listinfo/safetynet.

Τέλος, το email μας είναι το internet-safety at sch.gr (αντικαταστήστε το at με το σύμβολο @) και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας αλλά και να μας ενημερώνετε για ό,τι σας προβληματίζει σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η οποία αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς. Σας προτρέπουμε να δημιουργήσουμε από κοινού την πιο ισχυρή ηλεκτρονική κοινότητα.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση