Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στη Δυτική Ελλάδα

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 3 ενημερωτικών ημερίδων στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, στη Δυτική Ελλάδα και είχαν ως θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και προστασία παιδιών και εφήβων». Είχαν προηγηθεί οι εξίσου επιτυχημένες ημερίδες σε Πάτρα (11/02/2011) και Πύργο (10/03/2011) οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας  και τον ενημερωτικό κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση στο Μεσολόγγι διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας θέτοντας στο επίκεντρο την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Στόχος των ημερίδων ήταν να ευαισθητοποιήσει κυρίως τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους γονείς και να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες, από σημαντικούς επιστήμονες, για τους τρόπους διαπαιδαγώγησης των παιδιών και των εφήβων μαθητών, ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε η κ. Ε. Κρούπη, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης, εκ μέρους της ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας.  Στη συνέχεια η κ. Ε. Παπάζογλου, από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας παρουσίασε την εισήγηση “Διαδίκτυο: Πολλαπλές ταυτότητες – Νέες κοινότητες”.

Ο κ. Μ. Παρασκευάς, Τεχνικός Υπεύθυνος Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑ-ΙΤΥ) εισηγήθηκε για τις υπηρεσίες του ΠΣΔ και ειδικότερα για το “Διαδίκτυο: Οφέλη και κίνδυνοι. Πώς να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας στον κόσμο του Διαδικτύου”.

Ο κ. Γ. Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Παν/μίου Αθηνών, Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ (80011 8015) και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ανέπτυξε την εισήγησή του “Ο ρόλος του Διαδικτύου στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου”.

Τις εκδηλώσεις στήριξαν οι Υπεύθυνοι ΠΛΗΝΕΤ και Αγωγής Υγείας  των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων. Όλες οι παρουσιάσεις – εισηγήσεις θα αναρτηθούν στα αρχεία της ηλεκτρονικής κοινότητας Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, στην οποία σας προτρέπουμε να εγγραφείτε στο URL: https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety.

Ακολουθεί το βίντεο της 3ης Ημερίδας:

[vodsch 1174]

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στη Δυτική Ελλάδα

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    […] Tο βίντεο της τρίτης Ημερίδας είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://blogs.sch.gr/internet-safety/archives/454. […]

Αφήστε μια απάντηση