Υλικό για ημερίδα ευαισθητοποίησης στο σχολείο

Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε μία παρουσίαση για την ευαισθητοποίηση συναδέλφων και μαθητών στο σχολείο ή και της τοπικής κοινωνίας περί της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, μπορείτε ελεύθερα να χρησιμοποιήσετε την παρουσίαση σε μορφή ppt, pptx – σε συμπιεσμένο αρχείο zip – για πιθανές αλλαγές  και σε μορφή pdf για πιθανή εκτύπωση προς διαμοιρασμό στους συμμετέχοντες.

Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα, θυμηθείτε βέβαια ότι είναι φρόνιμο να αναφέρουμε τις πηγές μας. Την παρουσίαση μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα Χρήσιμο Υλικό.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Γενικά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Υλικό για ημερίδα ευαισθητοποίησης στο σχολείο

  1. Εξαιρετικά χρήσιμο…
    Ευχαριστούμε 🙂

Αφήστε μια απάντηση