Νέα ενημερωτικά βίντεο από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Έξι ενημερωτικά βίντεο προσφέρει η Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μπορείτε να δείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, καθώς και διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους. Τα πνευματικά δικαιώματα των βίντεο ανήκουν στο SaferInternet.gr.

Βασικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου – Μέρος A’:

Βασικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου – Μέρος Β’:

Παράνομο περιεχόμενο: κυριότερες και πιο συνήθεις μορφές:

Καταγγελία παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της Safeline:

Υπερβολική χρήση του Διαδικτύου: σημάδια, συμπτώματα, πρόληψη, αντιμετώπιση:

Cyberllying – ηλεκτρονικός εκφοβισμός: μορφές, συνέπειες, πρόληψη, αντιμετώπιση: Τι είναι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός, μορφές και συνέπειες του ηλεκτρονικού εκφοβισμού, τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση και την πρόληψη αυτού του φαινομένου


Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση