Διάλεξη της διακεκριμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου

Το σχολείο μας είχε τη χαρά και τη μεγάλη τιμή να υποδεχτεί τη Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικό, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας, συγγραφέα ιστορικών βιβλίων και βραβευμένη με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, σε μια και μοναδική διάλεξη με τίτλο «Αντέχοντας στον χρόνο. Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 3.500 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του».

Η διακεκριμένη ιστορικός, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και του Πνευματικού Κέντρου Ιερών Ναών Σκιάθου και μίλησε στο κοινό στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου. Μια αίθουσα που γέμισε από «Ελλάδα»… Για δυο ώρες περίπου παρακολουθήσαμε όλοι συνεπαρμένοι την αξιόλογη ιστορικό να ξεδιπλώνει την Ιστορία της Ελλάδας στο πέρασμα των αιώνων.

Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, άνοιξε με υπέροχα τραγούδια η χορωδία του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας κας Πιταράκη Ειρήνης και τη συνοδεία πιάνου με τον Χασιώτη Φίλιππο, μαθητή του Λυκείου. Σημαντική και συγκινητική στιγμή ήταν το κλείσιμο της βραδιάς με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Η πρώτη μας σημαία».

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνεργάστηκαν για αυτή την επιτυχή διοργάνωση και έδωσαν ακόμα μία ευκαιρία στο σχολείο μας να συνδράμει με ιδιαίτερα αξιόλογο τρόπο στα πολιτιστικά γεγονότα του νησιού.

Ολόκληρη την εκδήλωση και την ταινία “Η πρώτη μας σημαία” μπορείτε να παρακολουθήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=HvDSCJ16AWw&ab_channel=SKIATHOSLIFE

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *