Πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής Make a Wish

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3 – 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Το Αστέρι της Ευχής, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε όλα τα σχολεία με την άδεια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.2.1/ΜΓ/68152/126587/Δ7 & Φ.14/118351/ΦΔ/125759/Δ1) κλείνει φέτος τα 23α του χρόνια και έχει δώσει δύναμη σε εκατοντάδες παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση αυτή με την ελπίδα να δώσει χαρά στα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. Εκτός από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, ζωγράφισαν και τα δικά τους αστέρια και με αυτό τον τρόπο στέλνουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης μέσω του Make a Wish Ελλάδος στα παιδιά αυτά που το έχουν τόση ανάγκη.

Λίγες μέρες μετά…

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση λάβαμε το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας 2021-22 από τον Οργανισμό Make a wish!! Έτσι, χάρη στη συμβολή των μαθητών μας, ο 12χρονος Αλέξανδρος θα αποκτήσει τον Υπολογιστή Gaming που επιθυμεί και ευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά.

“Αλέξανδρε σου ευχόμαστε τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μας!”

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας για τη συνεισφορά τους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ…

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων και την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Η πρώτη μας σημαία», οι μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Γυμνασίου Σκιάθου πρόσφεραν πίνακες με τα πορτρέτα του π. Γεώργιου Σταματά, της κας Ζωής Προύσαλη και του κ. Παναγιώτη Κουντουρά, φιλοτεχνημένα από τον μαθητή της Γ΄τάξης Πατσογιάννη Παναγιώτη, ως μια συμβολική πράξη και θέλοντας να τους ευχαριστήσουν για την πολύτιμη βοήθειά τους. Η αμέριστη συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενθάρρυνε τους μαθητές και η εμπειρία που έζησαν θα τους μείνει αξέχαστη.

Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία είναι βασισμένη σε κείμενο του Σκιαθίτη λογοτέχνη Γιώργου Σανιδά, υποστηρίχθηκε οικονομικά από το Δήμο Σκιάθου και η κινηματογραφική μεταφορά έγινε από ομάδα παραγωγής. Η ταινία παρουσιάζει τη δημιουργία της πρώτης ελληνικής σημαίας στο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το 1807. Η ταινία εκπροσώπησε το Γυμνάσιο Σκιάθου στο 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e-Συνέδριο στις 14 και 15 Μαΐου με θέμα: «Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και δέχθηκε πολύ θετικές κριτικές.