Feed
Άρθρα
Σχόλια

Μετά από δυο χρόνια περιορισμών και απαγορευτικών μέτρων λόγω κορονοϊού, φέτος επιτράπηκαν επιτέλους οι πολυήμερες εκδρομές των σχολείων. Η Γ’ τάξη του Γυμνασίου μας στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί, είχε την ευκαιρία να βρεθεί για τρεις ολόκληρες μέρες 8-11 Απριλίου στην Αθήνα.

Athens2022c

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και περιηγήθηκαν εικονικά στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

Στην Ακρόπολη και στο κέντρο της πόλης απολαύσαμε όλοι μαζί έναν πολιτιστικό περίπατο και ανακαλύψαμε τα κρυμμένα στολίδια της (ά)γνωστής Αθήνας.

Athens2022b

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή οι μαθητές άνοιξαν  την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή τους στην τέχνη και με αφετηρία αυτήν συμμετείχαν σε δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταφέρθηκαν νοερά σε κάποια από τα πιο διάσημα νησιά του Αιγαίου στις απαρχές της ελληνικής ιστορίας και παράλληλα ήρθαν σε επαφή με διαχρονικά  έργα τέχνης που ξεχωρίζουν για την αισθητική τους ταυτότητα και εμπνέουν ακόμα και σήμερα μεγάλους καλλιτέχνες.

Στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων βίωσαν μια ενδιαφέρουσα οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία διασκεδάζοντας με αμέτρητες, οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις.

Athens2022a

Ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από την ξεναγό Κορίνα Μοσχίδη και θαύμασαν τα εντυπωσιακά εκθέματά του.

Παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» από την εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και προβληματίστηκαν πάνω στα διαχρονικά και επίκαιρα ερωτήματα που έθετε το έργο.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι στιγμές χαλάρωσης, όπως η βόλτα για….shopping στο Athens Mall και για διασκέδαση στο Allou Fun Park!

Tέλος, θαύμασαν το εμβληματικό έργο Maman της Louise Bourgeois στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων