SELFIE – Καινοτόμο διαδικτυακό εργαλείο μέτρησης των ψηφιακών πρακτικών της σχολικής μονάδας

Τι είναι το SELFIE;

Το SELFIE είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που βοηθά τα σχολεία να αξιολογήσουν πώς χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για καινοτόμο και αποτελεσματική μάθηση. Με το SELFIE, τα σχολεία μπορούν να σχηματίσουν μια εικόνα της προόδου τους όσον αφορά τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των υπευθύνων σχολείου. Η διαδικασία αυτοαξιολόγησης μπορεί να βοηθήσει να ξεκινήσει διάλογος εντός του σχολείου για πιθανούς τομείς που επιδέχονται βελτίωση. Το SELFIE δίνει επίσης τη δυνατότητα στο σχολείο να παρακολουθεί την πρόοδό του στην πάροδο του χρόνου.

Μέχρι πότε πρέπει να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο;

Καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 22 Δεκεμβρίου 2022.

Ποιος βρίσκεται πίσω από το SELFIE;

Το SELFIE αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών του τομέα της εκπαίδευσης από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Προστασία δεδομένων

  • Το SELFIE είναι ένα εργαλείο αποκλειστικά για το σχολείο, κανένα προσωπικό δεδομένο δεν συλλέγεται.
  •   Όλες οι απαντήσεις που δίνονται μέσω του SELFIE είναι ανώνυμες. Δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση οποιουδήποτε μεμονωμένου μαθητή, εκπαιδευτικού, υπευθύνου σχολείου ή άλλου μέλους του προσωπικού που απαντά στις ερωτήσεις και στις προτάσεις.
  • Κάθε σχολείο έχει την κυριότητα του δικού του ελέγχου προόδου SELFIE, ο οποίος δεν κοινοποιείται σε άλλους εκτός εάν το επιλέξει το σχολείο.
  • Κανένας άλλος οργανισμός, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν μπορεί να συνδέσει τις απαντήσεις με ένα μεμονωμένο σχολείο.
  • Το SELFIE φιλοξενείται σε διακομιστή τον οποίο κατέχει και διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα δεδομένα που συλλέγονται υπόκεινται στους κανόνες προστασίας δεδομένων της Επιτροπής.
  • Τα ανωνυμοποιημένα και συγκεντρωτικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς πολιτικής και έρευνας, σε καμία όμως περίπτωση για εμπορικούς σκοπούς.

Διαβάστε την πλήρη δήλωση προστασίας των προσωπικών δεδομένων: SELFIE privacy statement.

 

Πως ξεκινάω;

Είσαι μαθητής; Πάτα εδώ για να το συμπληρώσεις

Είσαι εκπαιδευτικός; Πάτα εδώ για να το συμπληρώσεις (χρειάζεσαι το συνθηματικό)

Είσαι επικεφαλής του σχολείου; Πάτα εδώ για να το συμπληρώσεις (χρειάζεσαι το συνθηματικό)

Ποσοστά Ολοκλήρωσης

(Ανανεώνεται τακτικά)

 

participation rates 5

 

 

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση