Feed
Άρθρα
Σχόλια

P1060268 (Large) P1060270 (Large) P1060272 (Large) P1060275 (Large) P1060277 (Large) P1060279 (Large) P1060283 (Large) P1060285 (Large) P1060287 (Large) P1060290 (Large) P1060291 (Large) P1060292 (Large)

Χθες, Δευτέρα 18 Απριλίου, η Πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο 3ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι. Οι 26 μαθητές που συμμετείχαμε στο φεστιβάλ ξεκινήσαμε με τους συνοδούς καθηγητές μας από την πλατεία Κριεζών στις 7:15 π.μ. Στο Αλιβέρι επιβιβάστηκαν και 23 μαθητές του ΕΠΑΛ Αλιβερίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, οι οποίοι συμμετέχουν και αυτοί στο μαθητικό ραδιόφωνο. Όλοι μαζί πλέον, φθάσαμε στον προορισμό μας στις 10:30 π.μ. Εκεί, στην κεντρική αίθουσα και σε χώρο που μας είχαν παραχωρήσει, στήσαμε τη δική μας γωνιά με πανό και αφίσα. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα σεμινάριο στο οποίο ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία των Μ.Μ.Ε. και μιλήσαμε για θέματα όπως την υπέρ-πληροφόρηση και την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα ολομέλειας στην οποία παρακολουθήσαμε την απονομή των βραβείων για το διαγωνισμό «Καν’ το ν’ ακουστεί» στον οποίο το σχολείο μας συμμετείχε με ένα τραγούδι. Το τραγούδι αναφερόταν σε ένα επίκαιρο ζήτημα, το προσφυγικό.

Μετά την απονομή των βραβείων στα σχολεία που διακρίθηκαν, κάναμε ένα σύντομο διάλειμμα από το φεστιβάλ για φαγητό και ξεκούραση. Πριν συνεχίσουμε, ξεφαντώσαμε στην ολοκαίνουρια και πολύ διαφορετική παιδική χαρά που υπήρχε στο χώρο της Τεχνόπολης.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μία ομιλία σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα ενός δημιουργού από εκπροσώπους της ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας). Οι ομιλητές, μας εξήγησαν με απλά λόγια και παραδείγματα, ποια είναι τα δικαιώματα ενός δημιουργού πάνω στο «άυλο» έργο του, πότε είναι νόμιμο ή παράνομο κάποιος να ακούει ή να κατεβάζει μουσική από το Διαδίκτυο και ύστερα από πόσα χρόνια παύουν να ισχύουν τα πνευματικά δικαιώματα ενός έργου (70 χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού). Παράλληλα οι μαθητές θέσαμε τα ερωτήματά μας.  Αργότερα διασκεδάσαμε στη συναυλία που γινόταν στον προαύλιο χώρο με ξεχωριστά συγκροτήματα. Έτσι το Φεστιβάλ μας τελείωσε πολύ όμορφα και εμείς πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ευαγγελία Κ., μαθήτρια της Γ τάξης

Ακούστε το τραγούδι που συμμετείχε στο διαγωνισμό:

Στίχοι: Ευαγγελία Κ.

Μουσική: Ιωάννα Η., Τάσος Μπ.

Φωνητικά: Παρασκευή Π.

Συμμετείχαν και μαθητές από τη χορωδία του σχολείου μας

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων