Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας σε συνεργασία με την αντίστοιχη Περιβαλλοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, στα πλαίσια των Περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιούνται και στα δύο σχολεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο όρος Δίρφυς στη Στενή Ευβοίας.

Στον αρχικό σχεδιασμό αυτής της δράσης ήταν και η διαμονή στο ορειβατικό καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου στα 1120μ. υψόμετρο. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης των δύο τελευταίων ημερών και παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν από το Δήμο Μεσσαπίων – Διρφύων για τη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στο καταφύγιο, δεν κατέστη δυνατό να μετακινηθούν μέχρι το καταφύγιο τα τρόφιμα, ο εξοπλισμός και τα ατομικά σακίδια των μαθητών – συνοδών καθηγητών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της δράσης ως τριήμερης και προσαρμογή της σε μονοήμερη.

Έτσι, μαθητές και συνοδοί καθηγητές με τη βοήθεια της κ. Ματούλας Βαλκώνη, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας ξεκίνησαν πεζοπορώντας μέχρι το καταφύγιο, όπου στο σύντομο διάστημα παραμονής μας εκεί ζεσταθήκαμε από τα δύο τζάκια που ανάψαμε για το σκοπό αυτό. Οι μαθητές μας γνωρίστηκαν με τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας και νέες φιλίες προέκυψαν.

Η ώρα πέρασε και με δεδομένο την αδυναμία διανυκτέρευσης στο καταφύγιο, επιστρέψαμε στο λεωφορείο με το οποίο κατεβήκαμε μέχρι τη Στενή για να γευματίσουμε στην ταβέρνα όπου είχαμε κανονίσει. Συνέχεια είχε η βόλτα στο χωριό και η απαραίτητη στάση για ζεστά ροφήματα.

Μπορεί να μη καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη τριήμερη δράση όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αλλά δεν απογοητευόμαστε. Θα πραγματοποιήσουμε και στο μέλλον αντίστοιχες περιβαλλοντικές επισκέψεις που με οδηγό τις εμπειρίες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε είμαστε σίγουροι για την επιτυχή έκβασή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων