Feed
Άρθρα
Σχόλια

Σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας σχολική εκδρομή. Ο προορισμός μας ήταν το παζάρι στο Αυλώναρι. Ξεκινήσαμε στις 9:00 π.μ. με τρία λεωφορεία απ’ το Γυμνάσιο Κριεζών. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν καθολική και μας συνόδευσαν σχεδόν όλοι οι καθηγητές του σχολείου μας.

Το παζάρι στο Αυλωνάρι δεν είναι μια απλή λαϊκή αγορά αλλά αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της περιοχής. Οι ρίζες του αναφέρονται στην περίοδο της Τουρκοκρατίας ως ζωοπανήγυρη και ως σήμερα διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, αλλά και ακολουθεί τις ανάγκες των σύγχρονων κατοίκων της περιοχής.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαμε με ενθουσιασμό καθώς είναι ένα γεγονός το οποίο περιμένουμε κάθε χρόνο. Οι πάγκοι των εμπόρων είναι στημένοι σχεδόν με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά και ο καθένας γνωρίζει που θα βρει ότι τον ενδιαφέρει. Περπατώντας στους διαδρόμους του παζαριού συναντάει κανείς ανθρώπους κάθε ηλικίας που σίγουρα θα βρουν αυτό που ψάχνουν. Διακοσμητικά, χαλιά, ρούχα, παιχνίδια και πολλά άλλα πράγματα προσφέρονται σε τιμές ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Οι περισσότεροι μαθητές μετά από αρκετές βόλτες κατέληξαν στους πάγκους με τα κοσμήματα για να αγοράσουν μικρά δωράκια για συγγενείς και φίλους, αλλά και στα αγαπημένα παιχνίδια του λούνα παρκ. Συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, κουνιστές βάρκες, σκοποβολή κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και αρκετές ενθουσιώδεις φωνές έδειχναν τη χαρά τους για την εκδρομή στο παζάρι.

Στους δρόμους έβλεπες παντού ανθρώπους να συναντιούνται και να χαιρετιούνται. Το ευχάριστο για εμάς τους μαθητές ήταν η συνάντηση με το Γυμνάσιο του Αυλωναρίου και η ευκαιρία να γνωριστούμε με παιδιά της ηλικίας μας σε έναν τόπο που αποτελεί σημείο συνάντησης και επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια.

Η τελευταία στάση όλων στο παζάρι δεν ήταν άλλη από τις παραδοσιακές ψησταριές που οι μυρωδιές τους είναι πραγματικός πειρασμός.

Χορτασμένοι από εικόνες, ήχους αλλά και γεύσεις στις 12:30 επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία για την επιστροφή.

Συνάντηση και πάλι του χρόνου στο παζάρι!

Μαρία Κ., μαθήτρια της Β τάξης

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων