ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
TIPPING POINT
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 19:42  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Για 2η χρονιά φέτος, το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα tipping point. https://www.thetippingpoint.org.gr/

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να επικοινωνήσουν με μέντορες-επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων- να τους θέσουν ερωτήματα, τους προβληματισμούς τους, να πάρουν πληροφορίες για επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν.

Δυστυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δε δίνει στους μαθητές πολλές δυνατότητες επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής. Με αποτέλεσμα να τελειώνουν τα παιδιά το σχολείο και να μην έχουν στόχους, να μη γνωρίζουν ποιο δρόμο να ακολουθήσουν. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει ακριβώς αυτή την έλλειψη.

Ανάλογα πάντα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών έχουμε προγραμματίσει συνεδρίες που αφορούν επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, ώστε να πάρουν τα παιδιά καθοδήγηση και χρήσιμες συμβουλές για τα επόμενα βήματά τους όσον αφορά τις σπουδές, τα απαιτούμενα προσόντα, ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του κάθε επαγγέλματος.

 

Ειδικά τη φετινή χρονιά όπου ο περιορισμός και η απομόνωση λόγω των μέτρων προστασίας covid έχει αλλάξει τόσο έντονα την καθημερινότητα των μαθητών, το tipping point μας έχει βοηθήσει φέρνοντάς μας σε επαφή και με συμβούλους ψυχικής υγείας ,καθώς νιώσαμε την ανάγκη των μαθητών μας να μιλήσουν για όλα αυτά που τους αγχώνουν και τους προβληματίζουν.

Με αφορμή το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων μας, το tipping point μας δίνει ευκαιρίες για περαιτέρω διερεύνηση των θεμάτων που μελετάμε όπως για παράδειγμα σε σύνδεση με το κεφάλαιο Διατροφή στην Οικιακή Οικονομία πραγματοποιήσαμε  συνάντηση με μια διατροφολόγο και συζητήσαμε για τη σημασία της διατροφής στην εφηβεία, την κοινωνική επίδραση στην επιλογή του κολατσιού στο σχολείο και ιδέες για υγιεινά snack. Το tipping point μας έχει ανοίξει δρόμους και δυνατότητες που δε φανταζόμασταν ότι θα μας δίνονταν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε και φέτος με την υποστήριξη του THI – the Hellenic Initiative (www.thehellenicinitiative.org)  να συνεχίσουμε το ταξίδι μας αυτό.

Ευχαριστούμε θερμά τους εμπνευστές, οργανωτές και συντονιστές του προγράμματος tipping point  και τον οργανισμό THI– the Hellenic Initiative που στηρίζει τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες.

Επιμέλεια: κ. Βασιλειάδου Έλενα

     
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώραΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση