ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργία του σχολείου μας, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Σας επισυνάπτουμε τις διευθύνσεις των ψηφιακών αιθουσών των εκπαιδευτικών.

Επώνυμο Όνομα WEBEX LINK
ΚΑΠΕΝΕΚΑΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ https://minedu-secondary.webex.com/meet/ikapenek
ΜΑΡΑΚΗ ΑΛΚΗΣΤΗ https://minedu-secondary.webex.com/meet/almaraki
ΡΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ https://minedu-secondary2.webex.com/meet/dimrimos
ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://minedu-secondary.webex.com/meet/esmaragdak
ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ https://minedu-secondary.webex.com/meet/ailiakis
ΚΟΥΡΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ https://minedu-secondary.webex.com/meet/ckourtis
ΝΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ https://minedu-secondary.webex.com/meet/annikas
ΤΡΟΥΛΛΙΝΑΚΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ https://minedu-secondary.webex.com/meet/tkostoula
ΠΡΩΙΜΟΥ ΟΛΓΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ https://minedu-secondary.webex.com/meet/chrispro
ΠΑΝΕ ΖΩΗ https://minedu-secondary.webex.com/meet/zoipane
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ https://minedu-secondary.webex.com/meet/el_vasil
ΖΙΩΓΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ https://minedu-secondary.webex.com/meet/ziogakate
ΜΑΛΙΣΙΟΒΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ https://minedu-secondary.webex.com/meet/amalis
ΜΑΜΑΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ https://minedu-secondary.webex.com/meet/mamaeirini
ΝΤΑΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ https://minedu-primary.webex.com/meet/intampak
ΗΛΙΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ https://minedu-secondary.webex.com/meet/ifanourios
ΑΓΓΕΛΗ ΑΡΙΣΤΕΑ https://minedu-secondary.webex.com/meet/ariangeli


ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ
Σάββατο, 4 Φεβρουάριος 2023, 22:37  Με ετικέτα ,
Κάτω από: Χωρίς κατηγορία  |  Αφήστε ένα σχόλιο

.jpgΤο Γυμνάσιο Φουρφουρά στα πλαίσια του δημιουργικού διαγωνισμού του προγράμματος Αστέρι της Ευχής έλαβε μέρος στην κατηγορία Σχεδίασε το Αστέρι σου. Η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Αγγελική Διαμαντάκη έδειξε για άλλη μια φορά την δημιουργικότητα της και την ευαισθησία της σε κοινωνικά θέματα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της στη σχεδίαση του Αστεριού της που με αυτό λάβαμε μέρος στον διαγωνισμό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την μαθήτρια μας Αγγελική για τη δημιουργία της και ευχόμαστε το Αστέρι της να είναι καλοτάξιδο και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί!

Θερμές ευχαριστίες και στην εκπαιδευτικό καλλιτεχνικών του σχολείου μας κ. Πανέ Ζωή η οποία έδωσε την ιδέα της ζωγραφιάς στην Αγγελική.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας όλες οι ευχές των παιδιών να πραγματοποιηθούν!ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2023, 20:47  Με ετικέτα ,
Κάτω από: Χωρίς κατηγορία  |  Αφήστε ένα σχόλιο

διαδικτυοΕΤην Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλή χρήση του διαδικτύου για μαθητές Γυμνασίου» από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στους μαθητές/τριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν οι μαθητές/τριες είναι τα προσωπικά δεδομένα, η παραπληροφόρηση, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η υπερβολική χρήση του διαδικτύου, οι ασφαλείς αγορές, η εικόνα του σώματος κ.α. Σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου οι μαθητές/τριες επικοινωνούσαν μέσω chat με την επιμορφώτρια ενώ στο τέλος υπήρχε χρόνος για ερωτήσεις και απορίες από την πλευρά των μαθητών.

Θερμά συγχαρητήρια από το Γυμνάσιο Φουρφουρά στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για το εξαιρετικό σεμινάριο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Μαράκη Άλκηστη , εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης του σχολείου μας, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.ΔΩΡΕΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2023, 20:10  Με ετικέτα
Κάτω από: Χωρίς κατηγορία  |  Αφήστε ένα σχόλιο

.pngΗ Διεύθυνση του Γυμνασίου Φουρφουρά συμβάλει στον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης προσφέροντας διάφορα λογοτεχνικά βιβλία. Ευελπιστούμε ότι τα βιβλία αυτά θα συμβάλουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της προόδου των μαθητών μας.
ΣταυρόςEΤη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, και του συστεγαζόμενου Λυκείου, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Περιφερειακό Τμήμα Ρεθύμνου. Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές κ. Σπυριδάκη Ιωάννη και κ. Θεοδωράκη Ευστάθιο και πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» όπου μας φιλοξένησε. Οι εκπαιδευτές μας ενημέρωσαν για τα σωστά βήματα που πρέπει να γίνουν σε κάποιο συμβάν όπως για παράδειγμα λιποθυμία, πνιγμονή ή και αιμορραγία, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του θύματος αλλά και του περίγυρου. Μάλιστα ακολούθησε πρακτική εξάσκηση με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών. Η πρακτική εξάσκηση περιλάμβανε, εκτός άλλων Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με ή χωρίς χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή, μεταφορά τραυματία, ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν σε θύμα πνιγμονής κτλ.

Θερμές ευχαριστίες από το Γυμνάσιο Φουρφουρά στον κ. Σπυριδάκη Ιωάννη και τον κ. Θεοδωράκη Ευστάθιο καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το εξαιρετικό σεμινάριο. Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Αγγέλη Αριστέα-Ελίνα, κοινωνική λειτουργό του σχολείου μας, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε θερμές ευχαριστίες στο Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» για την φιλοξενία της εκδήλωσης.ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2023, 11:57  Με ετικέτα
Κάτω από: Χωρίς κατηγορία  |  Αφήστε ένα σχόλιο

ΒασΘα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την οικονομολόγο εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κα Βασιλειάδου Ελένη, που συνέβαλε στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας. Η κα Βασιλειάδου προσέφερε στο σχολείο μας διάφορα βιβλία. Ευελπιστούμε ότι τα βιβλία αυτά θα συμβάλουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας των μαθητών μας, αλλά και ότι θα παρέχουν σε αυτά συμβουλευτικό ρόλο στη δύσκολη ηλικία της εφηβείας.ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2023
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2023, 11:47  Με ετικέτα ,
Κάτω από: Χωρίς κατηγορία  |  Αφήστε ένα σχόλιο

ΓυμνασίουΕπεξΤη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023,στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε μια κοινή δράση με το Λύκειο Φουρφουρά σε όλες τις τάξεις των δύο σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί διένειμαν τα κομμάτια της πίτας στους μαθητές τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Ο τυχερός μαθητής για το Γυμνάσιο, ήταν ο Βασίλειος Χριστοδουλάκης, ο οποίος κέρδισε το φλουρί και ένα δώρο. Βασίλη σου ευχόμαστε  καλή χρονιά με υγεία και χαρά.

Την ίδια μέρα έκοψαν την πίτα τους και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των δύο σχολείων.

Καλή Χρονιά σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους με υγεία, ευτυχία, δημιουργικότητα και πρόοδο!ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ – ΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2022, 22:07  Με ετικέτα ,
Κάτω από: Χωρίς κατηγορία  |  Αφήστε ένα σχόλιο

giorthEΣτις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στο σχολείο μας. Η μέρα άρχισε με Χριστουγεννιάτικα δώρα που δόθηκαν στους μαθητές/τριες ενώ ακολούθησε εκκλησιασμός στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου Φουρφουρά.

Στη συνέχεια υποδεχθήκαμε τους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Φουρφουρά, μαζί με τους δασκάλους τους, που ήρθαν να μας πουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Οι μικροί μαθητές/τριες είχαν φτιάξει μια υπέροχη χορωδία, μαζί με συνοδεία κρουστών και είπαν τα Λασιθιώτικα κάλαντα μπροστά στους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και του συστεγαζόμενου Λυκείου. Επίσης χόρεψαν ένα συρτό. Στη συνέχεια όλη η εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων του Φουρφουρά, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, ενώθηκαν και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές/τριες και στους δασκάλους τους για την έξοχη χορωδία.

Θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια του ΓΕΛ Φουρφουρά, κ. Κουμπέτσου Νάγια, για τα δώρα που φιλοτέχνησε και κατασκεύασε η ίδια.

Και του χρόνου με υγεία!

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!
stolidiaΣτο σχολείο μας έφτασαν δέματα με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και Χριστουγεννιάτικες κάρτες, φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά,  από μαθητές/τριες σχολείων της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας. Οι μαθητές/τριες μας άνοιξαν με μεγάλη χαρά τα δέματα, μοιράστηκαν τις κάρτες και στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

Τα δέματα ήρθαν ως απάντηση στα στολίδια και τις κάρτες που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές/τριες μας και τους είχαν αποστείλει στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων: «Χριστούγεννα στην Ευρώπη με περιβαλλοντική προσέγγιση μέσω του προγράμματος e-twinning» και του project: “En attendant Noël” (Περιμένοντας τα Χριστούγεννα) του eTwinning που λαμβάνει μέρος το σχολείο μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας του σχολείου μας, κ. Πρώιμου Όλγα-Χριστίνα που συντονίζει το πρόγραμμα.

JOYEUX NOEL ET BONNE ANNEE – ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
.jpgΤην Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου Φουρφουρά στο Ηράκλειο. Στην αρχή επισκεφτήκαμε το Ενετικό Φρούριο Κούλε (Rocca al Mare).Εκεί οι μαθητές/τριες γνώρισαν το θαλάσσιο Φρούριο που χτίστηκε από τους Βενετούς το 14ο αιώνα με σκοπό τον έλεγχο των πλοίων στην πόλη του Ηρακλείου. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν, από την υπεύθυνη  του Φρουρίου, στο εσωτερικό του κάστρου, θαύμασαν την αρχιτεκτονική του και κατάλαβαν την σημασία του για την προστασία της πόλης στο παρελθόν.

λιονταρακιαΕΣτη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Εκεί τα παιδιά, με τη βοήθεια της ξενάγησης των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, κ. Μαράκη Άλκηστη και κ. Σμαραγδάκη Ελευθερία, θαύμασαν όλα τα εκθέματα του μουσείου και ιδιαίτερα τα εκθέματα του λαμπρού Μινωικού Πολιτισμού, όπως τις τοιχογραφίες του Πρίγκιπα των Κρίνων και των Ταυροκαθαψιών και τον αινιγματικό ενεπίγραφο Δίσκο της Φαιστού. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την Ιστορία τους και συνειδητοποίησαν την απήχηση  του μινωικού παρελθόντος της Κρήτης στα αρχαία και σύγχρονα χρόνια.

Τέλος περιηγηθήκαμε στο Ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, όπου οι μαθητές/τριες είδαν τα διάφορα αξιοθέατα της πόλης, όπως την κρήνη Morozini (λιονταράκια), τη Λότζια και τον Άγιο Τίτο.Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων