Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

    

Τη Δευτέρα 27/09/2021 σύσσωμος ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φολεγάνδρου παρακολούθησε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε το κλιμάκιο ιατρών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο επισκέφτηκε το νησί μας στο πλαίσιο παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Φολεγάνδρου με Κινητές Ιατρικές Μονάδες.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον γιατρό κο Μάριο Σταθάτο για την πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστικότατη παρουσίαση των μεθόδων και πρακτικών παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

8η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

         

Την Παρασκευή, 24/09/2021 στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Φολεγάνδρου οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία ποικίλα αθλητικά δρόμενα με την ευκαιρία της 8ης Πανελλήνιας Μέρας Σχολικού Αθλητισμού η οποία γιορτάστηκε με το σύνθημα  «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Με την εποπτεία και την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Ηλέκτρας Καρασαββίδου οργανώθηκαν 4 δράσεις στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και Καθηγητές του σχολείου μας. 

Αφού έγινε ο χωρισμός σε δύο ομάδες ξεκίνησε η διασκέδαση. Παίξαμε Επιτραπέζια αντισφαίριση (ping-pong), διαγωνιστήκαμε στα σουτ στην καλαθοσφαίριση (basketball), δοκιμάσαμε την τύχη μας σε διάφορα παιχνίδια ευστοχίας και ολοκληρώσαμε τις δράσεις μας με έναν αγώνα πετοσφαίρισης (volleyball). Το τελικό σκορ των παιχνιδιών 46-45 δείχνει πόση προσπάθεια κατέβαλαν και οι δύο ομάδες. Και του χρόνου!!!

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φολεγάνδρου σε κινητοποιήσεις για την παιδεία

 Την Τετάρτη 15/09/2021 ο Σύλλογος  Διδασκόντων του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φολεγάνδρου πραγματοποίησε κινητοποίηση, στην Πούντα Χώρας Φολεγάνδρου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για επίκαιρα θέματα της παιδείας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα όλης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για τη θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Γυμνασίου με Λ.Τ. Φολεγάνδρου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Την Δευτέρα, 13/09/2021 στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Φολεγάνδρου πραγματοποιήθηκε  ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πατήρ Κωνσταντίνος και παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Θήρας κος Χαράλαμπος Δαρζέντας και η Δήμαρχος Φολεγάνδρου κα Ευθαλία Παπαδοπούλου.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε μαθητές, καθηγητές και γονείς Καλή Σχολική Χρονιά με σχολεία ανοιχτά.

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Καλωςήρθατε στο blog του Γυμνασίου-ΤΛ Φολεγάνδρου!

Καλωσήρθατε στο blog του Γυμνασίου-ΤΛ Φολεγάνδρου! Σύντομα ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά νέα και δρώμενα του σχολείου μας.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε