Συμμετείχαμε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

 

europeanDayLang

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (https://edl.ecml.at/), που καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 2001, οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Κομοτηνής, ενημερώθηκαν για τη σημασία της πολυγλωσσίας στον σύγχρονο ευρωπαϊκό κόσμο, συζήτησαν για τα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών, έμαθαν τις ονομασίες ευρωπαϊκών χωρών και εξοικειώθηκαν με λέξεις της αγγλικής γλώσσας που χρησιμοποιούνται καθημερινά στην ελληνική και αποτελούν δάνεια από την αγγλική. Την δράση υλοποίησε η εκαπιδευτικός Αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας κ. Χαλβατζή Δέσποινα.

IMG 9660    IMG 9663

 

 

Το πείραμα του Ερατοσθένη στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κομοτηνής!

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, και μετά από οδηγία-προτροπή του Συμβούλου Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών κ. Γ. Κουντουριώτη,  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η εκπαιδευτική δράση «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης, επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλόσοφου Ερατοσθένη. Με βασικές γνώσεις μαθηματικών, φυσικής και γεωγραφίας και με τη χρήση ενός χάρακα μέτρησαν το μήκος της σκιάς μίας ράβδου, το μεσημέρι του Σαββάτου, ημέρα της ισημερίας. Στη συνέχεια τη Δευτέρα, αφού παρακολούθησαν το σχετικό βίντεο,  με βάση τις μετρήσεις τους, υπολόγισαν τη γωνία που σχηματίζουν οι ηλιακές ακτίνες με τη ράβδο ώστε να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης. Η δράση ανέδειξε το πείραμα ως αναπόσπαστο συστατικό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από βιωματικές και συνεργατικές δραστηριότητες.  Τη δράση σχεδίασαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί Κελεπίρη Ζωή (εκπαιδευτικός φυσικών επιστημών) και Σουλιώτης Γιώργος (εκπαιδευτικός μαθηματικών).

1695801906787 2

Συνέχεια

Αγιασμός 2023-24

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχ. χρονιάς. Ευχόμαστε σε όλη την σχολική  κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες Καλή Σχ. Χρονιά!!!

20230912 145137Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας- Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς κ. Πιερρακάκη: εδώ

Χαιρετισμός της Αν. Περιφερειακής Δ/ντριας Πε & ΔΕ ΑΜΘ κ. Κοσμίδου: εδώ

Μήνυμα του Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα: εδώ

Σύντομος χαιρετισμός της Διευθύντριας της Σχ. Μονάδας κ. Γλυκερίας Φωτιάδου:

Συνέχεια

Έναρξη Σχ. Χρονιάς 2023-24-Αγιασμός

images

Ενημερώνουμε τους μαθητές/τριες μας και τους γονείς/κηδεμόνες τους ότι:

α) την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός στις 18:00 στο χώρο του σχολείου. Όλοι οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται εκεί.

β) την ίδια ημέρα και μετά τον Αγιασμό, οι μαθητές της Α Γυμνασίου θα παραμείνουν στο σχολείο για την διενέργεια του Διαπιστωτικού Τεστ ελληνομάθειας.

Συνέχεια

Εγγραφές Λυκείου Σεπτέμβριος 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

ann sept 23 1

Εγγραφές Λυκείου από 1/9/2023-5/9/2023

 

Κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για μαθητές Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ)

Για τους μαθητές Λυκείου που δεν κατάφεραν να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κομοτηνής τον Ιούνιο 2023, θα πραγματοποιηθούν κατ΄ εξαίρεση εγγραφές από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου , μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «eεγγραφές» (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/ ) από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή τους ίδιους, εφόσον είναι ενήλικοι.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα μεταφόρτωσης συγκεκριμένων δικαιολογητικών στην εφαρμογή «e-εγγραφές», όπως αυτά παρουσιάζονται στα σχετικά πεδία : από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 Συνέχεια