Ανακοίνωση σχετικά με την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

Είναι γεγονός ότι το κλείσιμο των σχολείων, όπως και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας. Ως εκπαιδευτικοί, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να συνεχίσουμε το έργο μας με σκοπό να διατηρήσουν οι μαθητές την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης και ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον μάθησης και επικοινωνίας χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Για της ανάγκες της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης, έχω επιλέξει την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής τάξης (e-class) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, όπου σταδιακά θα ανεβάζω υλικό για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Για την ώρα τα μαθήματα θα είναι “ανοιχτά”, ώστε να είναι προσβάσιμα χωρίς να απαιτούνται κωδικοί του ΠΣΔ, μέχρι να εγγραφούν οι μαθητές σε αυτό. Όμως με αυτόν τον τρόπο κάποια στοιχεία της πλατφόρμας δεν είναι ενεργά, π.χ. τα μηνύματα, οι εργασίες ή οι συνομιλίες, επομένως δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία και ανταλλαγή υλικού μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών. Επίσης, λόγω της υπερφόρτωσης της πλατφόρμας, η είσοδος σε αυτήν είναι για πολλές ώρες της ημέρας δύσκολη ή και αδύνατη, πράγμα που δυσχεραίνει τόσο τη δημιουργία μαθημάτων όσο και την πρόσβαση σε αυτά από τους μαθητές.

Για τους παραπάνω λόγους, παράλληλα με την πλατφόρμα e-class, θα αναρτώ το εκπαιδευτικό υλικό στο μεγαλύτερο μέρος του και σε αυτό το ιστολόγιο. Στην αρχική σελίδα θα βρίσκετε ενημερώσεις και άρθρα που αφορούν όλους, ενώ στη σελίδα Αγγλικά Λυκείου υπάρχει υλικό ανά τάξη, το οποίο θα εμπλουτίζεται. Το περιεχόμενο θα ενημερώνεται τακτικά, οπότε πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να δείτε και να κάνετε! Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας και να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Αν δούμε αυτήν την πρωτόγνωρη και δυσάρεστη εμπειρία σαν μια ευκαιρία για μάθηση, δημιουργικότητα και ενδιαφέρον για τον διπλανό μας, ίσως βγούμε από αυτήν την περιπέτεια σοφότεροι και καλύτεροι άνθρωποι.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Γεωργία Μπαλαρά
Καθηγήτρια Αγγλικών – 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση