Φεβ 03 2013

Άρθρα του/της ΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΝΑ

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία αποτελεί νόσο η οποία, συνοδεύεται  και από άλλες παθήσεις, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης κ.ά. Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία είναι ένα φαινόµενο που τελευταία έχει πάρει   μεγάλες     διαστάσεις.
Πώς προκαλείται η παχυσαρκία;

Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι εκτός από τους παράγοντες του περιβάλλοντος, σηµαντικό ρόλο παίζει στην εµφάνιση ή όχι της παχυσαρκίας και ο γενετικός παράγοντας, σε συνδυασµό  με  το περιβάλλον.Τα αίτια της παχυσαρκίας  είναι  ενδογενή ή εξωγενή. Μερικά ενδογενή αίτια είναι οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, η  υπολειτουργία των γεννητικών αδένων ή οι διαταραχές των επινεφριδίων. Στα εξωγενή αίτια περιλαµβάνονται η κακή διατροφή, ο τρόπος ζωής, οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως είναι το άγχος, οι δυσάρεστες  καταστάσεις, κ.ά.
Τι  προβλήµατα  δημιουργεί;;;

.Μερικά συνηθισµένα προβλήµατα υγείας για τα οποία ευθύνεται η παχυσαρκία είναι οι παθήσεις του καρδιαγγειακού, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, ανωµαλίες στον έµµηνο κύκλο, στην εγκυµοσύνη, στον τοκετό..

Θα  πρέπει λοιπόν να δώσουμε  ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της διατροφής μας, όπως και στην καθημερινή μας άσκηση ώστε να θωρακίσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία..

3 σχόλια μέχρι τώρα




3 σχόλια προς “Παχυσαρκία”

  1.   ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ ΔΡΟΣΙΣ ΟΡΒΟΚΗστο 13 Φεβ 2013 στις 8:33 πμ     Απάντηση1

    Όντως, η παχυσαρκία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας. Για να αποφύγουμε τυχόν θέματα παχυσαρκίας πρέπει να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη δίαιτα που θα μας βοηθήσει στο να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα  προβλήματα στην υγειά μας. Πρέπει λοιπόν να τρώμε σωστά και να μην τρώμε γλυκά που επίσης καταστρέφουν τα δόντια μας και επιπλέον όχι ανθυγιεινά φαγητά όπως φαγητά σαν τα λεγόμενα χάμπουργκερ η πίτες φτιαγμένες σε εργοστάσια διότι μπορεί να περιέχουν το οτιδήποτε για να τις κάνουν πιο νόστιμες. Πρέπει λοιπόν να τρώμε πολλά λαχανικά και επίσης και φρούτα που είναι άφθονα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθάν πολύ στην ανάπτυξη του σώματος μας. ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας στην υγειά μας είναι η άσκηση που μας βοηθά να είμαστε ε καλύτερη φόρμα και κάνει πολύ καλό και στην καρδιά μας διότι η καρδιά κουράζεται για να στείλει αίμα και οξυγονώνεται περισσότερο. Πρέπει τουλάχιστον να γυμναζόμαστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και να μην καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση πολλές ώρες ώστε να διατηρείται η ισορροπία στο σώμα μας αλλά θα μπορούσαμε να βγούμε μια βόλτα με τους φίλους μας να πάρουμε φρέσκο αέρα .

  2.   ΖΗΣΗΣ ΗΛΙΑΣστο 27 Φεβ 2013 στις 7:35 πμ     Απάντηση2

    Η παχυσαρκία θεωρώ  πως είναι μια μεγάλη πάθηση, και τον τελευταίο καιρό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Σημαντικό πράγμα για την αποφυγή της παχυσαρκίας είναι τα παιδιά να τρώνε επιλεγμένα φαγητά, σπιτικά και όχι από τα μαγαζιά, γιατί το να τρως έξω είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και ένας σοβαρός παράγοντας που προκαλεί την παχυσαρκία.
    Τέλος επέλεξα το άρθρο σου γιατί το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και με έκανε να ξανασκεφτώ την διατροφή μου.

  3.   ΠΑΠΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑστο 27 Φεβ 2013 στις 8:16 πμ     Απάντηση3

    Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω άρθρο. Όντος η παχυσαρκία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στις μέρες μας .
    Θα ήταν πολύ καλό να λάβουμε μέτρα όπως ο αυστηρότερος έλεγχος προϊόντων στα fast food. Έτσι ίσως να καταφέρουμε να μειώσουμε το φαινόμενο της, γιατί πράγματι είναι πολύ επικίνδυνο, εφόσον μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο όπως ο διαβήτης και ακόμα χειροτέρα ο χλευασμός από τους συνανθρώπους του κάτι που μπορεί να τους δημιουργήσει και ψυχολογικά προβλήματα όπως αναφέρεται και στον παραπάνω άρθρο.

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *