Απρ 23 2013

Άρθρα του/της ΣΑΚΕΛΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!

Κάτω από: ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ

Την Τετάρτη 18/4/13 η τάξη μας πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική εκδρομή στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγή Σταδιοδρομίας. Ως τελευταία μας εκδρομή με τη Γ Γυμνασίου αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
Καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε και πολύ καλή σχέση με τις καλές τέχνες πιστεύαμε πως η επίσκεψη θα ήταν κάπως πληκτική.Παρόλα αυτά η επίσκεψη μας στη σχολή κάθε άλλο παρά πληκτική ήταν.Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε εντός ωραρίου της σχολής , οπότε είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους φοιτητές εν δράσει την ώρα του μαθήματος.
Η σχολή στεγάζεται σε μια παλιά βιομηχανία της οποίας το στυλ και η αρχιτεκτονική έχουν διατηρηθεί έτσι ώστε να δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για έναν χώρο όπου εξασκείται μοντέρνα τέχνη.
Ο καθηγητής της σχολής  που μας ξενάγησε  μας πήγε σε τρία εργαστήρια ζωγραφικής , ένα εργαστήριο γλυπτικής , ένα χαρακτικής και ένα ψηφιδωτών.Εκτός από τα παραπάνω όπως μας πληροφόρησε υπάρχουν ακόμα τμήματα θεωρητικής  διδασκαλίας , mass media , αλλά και άλλα τμήματα τα οποία δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε.Έπειτα , παρακολουθήσαμε ένα ενημερωτικό DVD, σχετικά με τη σχολή. Όπως μάθαμε η αναλογία των μαθητών που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο έπειτα από πέντε μέρες απαιτητικών ενδοσχολικών εξετάσεων είναι 1 στους 10 και έπειτα από δύο χρόνια προετοιμασίας θα έχεις αποκτήσει αρκετές γνώσεις , ώστε να προσπαθήσεις  για την εισαγωγή σου στη σχολή.
Η επίσκεψή μας έκλεισε με τη βιβλιοθήκη της σχολής . Όπως πληροφορηθήκαμε η πλειοψηφία των βιβλίων αφορούσε την τέχνη σε κάθε της μορφή τόσο στα ελληνικά όσο και σε άλλες γλώσσες. Σίγουρα από την εκδρομή μας στην Ανώτατη Σχολή  Καλών Τεχνών θα μας έμειναν πολλά πράγματα . Αρχικά ,πολλοί από εμάς απέκτησαν νέες γνώσεις στη βιβλιοθήκη , καθώς εντελώς παράδοξα η πλειοψηφία των μαθητών της τάξης μας πέρασε αρκετή ώρα ξεφυλλίζοντας τα βιβλία .Επιπλέον, η περιπλάνησή μας στους χώρους διδασκαλίας της σχολής μάς βοήθησε να κράτησουμε μια εντελώς καινούρια στάση απέναντι στην τέχνη , αλλά και να την εκτιμούμε και να τη θαυμάζουμε.
Είναι από τα ωραιότερα πράγματα να βλέπεις νέους ανθρώπους να δίνουν σάρκα και οστά στα γεννήματα της φαντασίας τους  και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα . Τέλος , η επίσκεψή  μάς προκάλεσε μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στους καλλιτέχνες , καθώς όπως καταλάβαμε , αυτό που κάνουν δεν είναι τόσο εύκολο όσο θα φανταζόταν κάποιος από εμάς . Εν ολίγοις , η τελευταία μας εκδρομή ως γυμνασιόπαιδα θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη !!!!!!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *