Απρ 04 2013

Άρθρα του/της ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Κάτω από: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ι Στη σημερινή εποχή, εμείς τα παιδιά δεν νοιαζόμαστε και τόσο για το περιβάλλον.Πολλά παραδείγματα από την καθημερινότητά μας το αποδεικνύουν.Στο σχολείο για παράδειγμα τα περισσότερα παιδιά δεν πετούν τα σκουπίδια τους στους ειδικούς κάδους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εικόνα του σχολείου να υποβαθμίζεται.Υπάρχουν μάλιστα φορές που συλλογιζόμαστε »το δικό μου σκουπίδι θα επιβαρύνει το περιβάλλον?»

.Κι όμως ποτέ μας δεν σκεφτόμαστε ότι την ίδια στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά που σκέφτονται το ίδιο.

Γι’αυτό  μέλημα του σχολείου, εκτός από το να παρέχει γνώσεις είναι και να διδάσκει την σωστή στάση και συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον.Από την μεριά την δική μας, των παιδιών, υπάρχει προθυμία για μια αλλαγή.Κάθε χρόνο διοργανώνονται, από το σχολείο, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμός ακτών και ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν είναι ικανοποιητικός.

Συμπερασματικά, καταλήγουμε στο ότι οι νέοι πρέπει να ενημερώνονται για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, να ευαισθητοποιούνται και να συμμετέχουν σε δράσεις με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ!!!

2 σχόλια μέχρι τώρα




2 σχόλια προς “ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.”

  1.   ΑΜΠΡΑΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣστο 09 Απρ 2013 στις 6:29 πμ     Απάντηση1

    Πολύ σωστά αυτά που λες συμφωνώ και εγώ με τις ιδέες και τις δράσεις σας και το σχολείο μου και η πόλη  μας επικροτεί και οργανώνει τέτοιες ενέργειες, αλλά καλή ιδέα θα ήτανε να προτείνετε η να διοργανώσετε κάποιες ενέργειες μέσω του άρθρου σας η έστω να συνιστήσετε την προσοχή στους αναγνώστες σας;;;

  2.   ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣστο 09 Απρ 2013 στις 8:05 πμ     Απάντηση2

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ, ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.
    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ http://www.afis.gr/ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *