Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Προετοιμασία για την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας στο εξωτερικό» στα πλαίσια του έργου GAME IT.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  “Προετοιμασία για την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας στο εξωτερικό” που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Παρουσιάστηκαν οι στόχοι του έργου Erasmus+ GAME IT  που επιδιώκει να βελτιώσει τις διαδικασίες οργάνωσης της μαθησιακής κινητικότητας και να διευκολύνει την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και τη συμπερίληψη όσων αντιμετωπίζουν μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες.  Στα πλαίσια του προγράμματος θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό και θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα σχολεία και τους οργανισμούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολικών μονάδων και οργανισμών ΕΕΚ από όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκε η εμπειρία από τη συμμετοχή σε προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων, του 1ου ΕΠΑΛ Ψαχνών, του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης καθώς και δύο δημοσίων ΙΕΚ με σημαντική εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση προγραμμάτων μαθησιακής κινητικότητας του Δημοσίου ΙΕΚ Αιγάλεω και του Δημοσίου ΙΕΚ Γλυφάδας.

Παρουσιάστηκε επίσης και αξιολογήθηκε ο αντίκτυπος που έχει η συμμετοχή σε προγράμματα κινητικότητας στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών  αλλά και στη αναβάθμιση των σχολείων και των οργανισμών ΕΕΚ. Επίσης παρουσιάστηκαν και  αναλύθηκαν καλές πρακτικές σχεδίασης προγραμμάτων μαθησιακής κινητικότητας και υποστήριξης των μαθητών/σπουδαστών  πριν κατά τη διάρκεια και μετά την κινητικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.



Λήψη αρχείου

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, GAMEIT, Διαδικτυακό Σεμινάριο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.