Πρόσκληση συμμετοχής στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ECOMOBILITY 2024-25

Σας ενημερώνουμε ότι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου μπορούν να συμμετέχουν στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ του Προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ECOMOBILITY 2024-2025 και FREEMOBILITY 2024-25.Ο Διαγωνισμός ECOMOBILITY, διεξάγεται ανελλιπώς πανελλαδικά από το 2003-04, με την έγκριση του ΙΕΠ/ΥΠΑΙΘ (επισυνάπτεται ενδεικτικά προηγούμενη έγκριση) και συνήθως οι συμμετοχές ξεπερνούν τα 30 σχολεία από ισάριθμες πόλεις της χώρας.eikona

Σκοπός του προγράμματος ECOMOBILITY και των παράλληλων δράσεών του είναι η βιωματική γνώση και εμπειρική προσέγγιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως είναι η οικολογική μετακίνηση, η βιώσιμη κινητικότητα, η μικροκινητικότητα, το δικαίωμα των πολιτών στην χρήση και διαχείριση του δημόσιου χώρου, η ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση εμποδιζόμενων ατόμων και οι επιπτώσεις τους στο κλίμα.

Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τον Απρίλιο σε εκδήλωση που οργανώνεται στην πόλη τους και «παραλαμβάνουν» τα Βραβεία τους στην Εκδήλωση Ανακοίνωσης των Αποτελεσμάτων στην Αθήνα. Οι εργασίες των μαθητών κρίνονται από ειδικούς, επιστήμονες και επαγγελματίες εγνωσμένου κύρους.

Οι ομάδες που αριστεύουν φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες από Έλληνα Ευρωβουλευτή η πρώτη, σε οικολογική κατασκήνωση αυτές που θα διακριθούν σε ειδικές θεματικές. Την όλη προσπάθεια υποστηρίζουν 40 και πλέον φορείς καθώς και οι αντίστοιχοι Δήμοι.

Μπορείτε να δηλώσετε την επιθυμία σας για συμμετοχή στο διαγωνισμό έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση https://forms.gle/rffzsHVTgqowMEen6 . Περισσότερες πληροφορίες βρίσκετε στην ιστοσελίδα www.ecomobility.gr

 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση