ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ”5 Ιστορίες μαθητών/τριών για την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές»

young rep GR trnasparent d493f1bcc5b12091167badf6af6bf336Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» σας καλούν να παρακολουθήσετε με την ομάδα των μαθητών/ριών σας, την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν,
την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 18.00-19.30 με θέμα:

«5 Ιστορίες μαθητών/τριών για την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα»,

Στην εκδήλωση θα δοθεί ο λόγος στους μαθητές και στις μαθήτριες από πέντε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να μας διηγηθούν τα ίδια τα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την κλιματική αλλαγή στη δική τους γειτονιά και στην καθημερινότητά τους. Από την Αχαΐα θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Αιγίου. Οι μαθητές/τριες εν είδη διαβούλευσης, θα συνομιλήσουν με πέντε επιστήμονες προκειμένου να αναστοχαστούν πάνω στη δική τους εμπειρία, να μοιραστούν λύσεις και καλές πρακτικές και να βαθύνουν τη συζήτηση με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και συνδιαλέγονται με τους μαθητές και τις μαθήτριες αλφαβητικά οι:

  • Ιωάννα Καρδάρα, Δημοσιογράφος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Climate Journalist
  • Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
  • Εύη Τζανακάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc, Σημείο Επαφής για το Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, ΚΑΠΕ-Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας
  • Αθηνά Τσαγκάρη, τ. Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων
  • Άγης Τσουρός, Πρώην Διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία στο Ευρωπαϊκό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)

Η Εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο κανάλι του youtube της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/mDQEBn6KUiPiPMkD9 έως και την 16η  Απριλίου 2024. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα αποσταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της εκδήλωσης.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση